tiistai 26. kesäkuuta 2012

Haluatko puutalon Turusta?

Teistä toiveikkaimmilla syke nousi jo viidelläkymmenellä lyönnillä minuutissa, mutta älkää innostuko - minulla ei ole tarjota kenellekään puutaloasuntoa Turusta. Ajattelin vain ihastella julkisesti tätä kaupunkia, jossa sata vuotta vanhoja puisia rakennuksia on säilynyt poikkeuksellisen paljon keskustamiljöössä. Siltikin, vaikka niitä on kuorittu vauhdilla pois pari vuosikymmentä sitten. Muutama kyllä säilyi:Tällaisessa koulussa saisi opiskella ruotsiksi vuosiluokilla 1-6
Tällainen pihapiiri on varattu opiskelijoille TYS:n kautta. Kyllä, aivan oikein - nämä ovat opiskelija-asuntoja. On muuten vaan hieman jonoa...


Ennen vanhaan on tehty kiinnostavia arkkitehtoonisia ratkaisuja. Katsokaa vaikka tämän puutalon ikkunoita. Takana olevassa puutalossa ruotsinkieliset lapset voivat viettää päiväänsä kun isä ja äiti ovat töissä (päiväkoti).


Tässä talossa on Åbo Akademin ett hem -museo, jonka julkisivun on suunnitellut itse Engel aikoinaan. (Kaikki puutalot ovat ruotsinkielisillä, miksi?)


 
Viimeinen kuva on Port Arturista, joka on lähes pelkkiä puutaloja koko alue.

Niin että joko voit kuvitella itsesi takan äärellä villasukat jalassa, hakkaamassa lämmityspuita ja tietenkin viljelemässä omaa ihanaa pikkupuutarhaa? Minä ehkä voisin kuvitella... (paitsi ne puulämmittämiset. Hankalaa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)