tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kuinka tutustuin Roomaan

En tiedä, kuinka joka kesä tässä käy näin: on vähän remonttia, on vähän järjestelyä, on vähän töitä ja HUMPS, sitten tuli elokuu. Viime viikon päivityksestä ja kahdesta kesäpäivästä huolimatta ottaa päähän, ettei lomailua ja lämpöä ole vielä ollut juuri yhtään.

Asiaa ei huimasti auta poikaystävän viestit Slovakiasta, "Täällä on +38 astetta, täytyi ostaa hotellihuoneeseen tuuletin, nyt ollaan menossa uimaan, tänään oli +20 ja piti laittaa jo pitkähihaista...."

Olen tietysti onnellinen hänen puolestaan. Pääosin, ja hieman myös kateellinen ;).

Vaan voinhan aina muistella Roomaa, jossa lämpöä oli sielläkin tuo maagiset kolmekymmentä. Siksi kirjoitan päivityksen siitä, kuinka tutustuin Turun ohessa vähän Roomaankin.

En kerro siitä, kuinka kannattaisi käydä Colosseumilla, Fontana di Trevillä tai suurissa museoissa. Toki niissä kannattaa käydä, sillä Rooma on paljolti sitä. Rooma on kuitenkin vielä enemmän kaikkea muuta, kuten esimerkiksi hiljaisia, yllättäviä ja äänekkäitä hetkiä kaduilla...

Katujen lisäksi Roomassa on syytä ihastella kasveja. Värikkäitä kukkia on joka kulmassa, puhumattakaan niistä ihanista hedelmäpuista. Jotenkin suomalaiselle on omituista, että omassa pihassa voisi olla esimerkiksi sitruunapuu!Jäätelöä kannattaa syödä joka päivä vähintään kerran. Parhaita paikkoja ova Giolitti ja Palma, jotka löytyvät jotastain keskustan kujilta, yleensä sattumalta.Samoin parhaat rauniot ja nähtävyydet löytyvät jostain kujien keskeltä ja päistä, myös yleensä sattumalta.


Jos pitää eläimistä, löytyy Roomasta myös hiljainen eläintarha (kuka nyt kävisi Roomassa eläintarhassa? Sen vuoksi siellä olimme vain me ja noin kymmenen koululuokkaa) sekä kissahoitoloita, kiinnostavin Largo Argentinan raunioiden vierestä. Free entrance!
Jos et siis ole vielä löytänyt omaa tietäsi Roomaan, tee se nyt.

4 kommenttia:

 1. Hei! Paljonko sinulla meni koko Rooman reissuun rahaa, ja kuinka pitkä se oli? Aina välillä tulee haaveiltua matkustamisesta, mutta viimeisin viiden päivän Lontoon reissu (josta kaksi päivää meni matkoihin) maksoi yli tonnin (kahdelle hengelle) ja aika lailla tappoi kaikki matkailuhaaveet, jos se on aina niin kallista... tuohon siis laskettu lennot, hotelli, ruoat ja ostokset. Ei tullut edes paljoa ostettua, niin hinta ei selity sillä.

  Aina välillä luen jostain, että viiden hengen perhe on viettänyt viikon loman etelässä alle viidelläsadalla, mutta jotenkin epäilyttää, onko se mahdollista...

  VastaaPoista
 2. Me oltiin just juhannuksen jälkeen viikko Roomassa ja oli ihan mahtavaa. Viikko oli just sopiva aika kun kierrettiin ensin kaikki "pakolliset" nähtävyydet mut aikaa jäi myös muuhun. Mies oli ollut aiemmin jo Roomassa, mulle se oli eka kerta. Yks päivä lähdettiin Villa Borghiaan, vuokrattiin sieltä tunniks riksa (erittäin turistimaista :D), kierreltiin puistoa ja loppupäivä vietettiin eläintarhassa. Yleensä kun ollaan käyty eläintarhassa, eläimet on vaan maanneet liikkumattomina varjossa mut tuolla ne kaikki olivat tosi aktiivisia vaikka lämpöä oli se neljäkymmentä astetta! Tuon lisäksi tehtiin myös päiväreissu Ostia Anticaan. :)

  Voin vastata omasta puolestani tuohon edelliseen kommenttiin: meillä maksoi 2 hengen reissu 7 yöksi hotelleineen ja lentoineen vajaa 1100e. Hotelli oli kolmen tähden B&B-hotelli kävelymatkan päässä kaikista nähtävyyksistä ja lentoyhtiö Norwegian.

  VastaaPoista
 3. Neuloja: Meillä oli hieman pienempi budjetti, sillä majotuimme tuttavamme luona. Kerran olemme olleet hotellissa, mikä maksoi kahdelta ihmiseltä noin 500 viikoksi. Näissäkin on aikalailla vaihtelua... Kaiken kaikkiaan kuitenkin voisin sanoa, että tuskin reissun hinta jää paljon alle tuon Miran ilmoittaman. Lennot olivat n. 170e/henkilö. Lisäksi totesimme, että Roomassa on lähes kaikki samanhintaista kuin Suomessa, paitsi ravintolaruoka (jos on tarkka ja vähän hakee!) ja alkoholijuomat. On siis turha odottaa, että supermarketeista saisi tosi halvalla - melkein samanhintaista se on kuin Suomessa. Lisäksi maksaa tietenkin julkinen liikenne (suosittelen viikon passia, jolla saa kulkea metrolla, ratikalla ja busseilla), jonka hinnat ovat nousseet tänä keväänä - n. 35 e/viikko/hlö sekä sisäänpääsyt museoihin - saattavat olla tosi kalliitakin! "Roma pass" on yhteislippu moniin suosituimpiin kohteisiin, joten sellainen kannattaa ostaa, jos aikoo käydä colosseumit, forumit ym. kuuluisimmat museot lävitse.

  En tiedä, selvensikö tämä yhtään, toivottavasti :)

  VastaaPoista
 4. Kuitenkin Roomassa on myös mahdollista budjetimatkailla - kuten sanoin, parhaat nähtävyydet löytyvät sattumalta jostain kadunkulmasta. Kirkkoihin pääsee ilmaiseksi (Roomassa on yli 300 taiteellisesti tai/ja historiallisesti merkittävää kirkkoa, huh!). Kaupungista löytyy myös ihania puistoja, joissa saa päivänkin kulumaan helposti.

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)