maanantai 11. huhtikuuta 2011

Ihan kujilla

Kun kävelee samoja katuja monta kertaa, alkaa vähitellen tottua niihin. Tottuu siihen, miltä ne näyttävät, tai miltä niiden kuuluisi näyttää, ja sen vuoksi ei aina edes huomaa, jos jotain on muuttunut. Vasta, kun on ollut hetken poissa, ja palaa takaisin samoille kaduille, huomaa asioita, joihin ei aiemmin ollut pitkiin aikoihin kiinnittänyt huomiota. Tai sitten voi olla päinvastoin; jokikinen pienikin muutos pistää silmään. Oletko huomannut, turkulainen, että eräältä torilta on poistunut pressu?

 
Monestakin syystä turisti katselee Turun katuja aivan eri tavalla kuin turkulaiset. Joskus on hauskaa olla kuin turisti ja kiinnittää huomiota sellaiseen, mikä yleensä jää huomaamatta. Esimerkiksi tämä talo: aivan keskustassa, mutta enpä ollut koskaan kiinnittänyt huomiota tuohon putkeen, joka yhdistää kaksi taloa. Mielenkiintoinen arkkitehtuurinen ratkaisu...


 Ja välillä, kun kulkee kiireessä tai mikseipä ilmankin kiirettä, kannattaa katsoa sivuilleen muuallakin kuin risteyksissä - sillä kujilla voi nähdä vaikka mitä...

Oletko esimerkiksi koskaan huomannut, kuinka isoja sisäpihoja on aivan ydinkeskustassa? Sellaisia, mistä löytyy ihan leikkipuistokin?


Mutta ei jokaisella kujalla silmää hivellä...


Iloa turisteiluun!

2 kommenttia:

  1. Perusreiteistä pitäisi todellakin poiketa. Ootko huomannut että Arjen löytöretkeilijöissä on tällä viikolla juuri tähän kannustava tehtävä?

    VastaaPoista
  2. Hei, en ole huomannut! Piääkin käydä tutkimassa siellä, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)