tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kaupungin tuoksu

Kaunis uusi kamerani unohtui jostain syystä kotiin, vaikka viime viikonloppuna junani suuntasi jälleen Turkuun! Valitettavasti kuvituksessa ei  siis ole turkukuvia vaan jotain yleistä kesäistä.

Opiskelukaverini oli samassa junassa, ja kun astuimme junasta ulos, hämmästelimme molemmat sitä, miltä Turku näytti. Syy oli tämä: meidän mielestämme Turun kuuluisi olla pimeä, kylmä, loskainen ja nihkeä junasta tullessa. Tällainen se nimittäin oli yleensä viime talvena. Kun saimmekin katsella maisemia koko matkan ja aurinko paistoi ulos noustessa, oli tunnelma jo valmiiksi hyvin epätavallinen.


Ja sitten se toinen asia: kaupunki tuoksui aivan uskomattomalta! En tiedä, kuinka moni ehtii tai huomaa jäädä ihmettelemään tällaista - varsinkaan, jos asuu kyseisessä kaupungissa, mutta minusta tuntui hetken, että olisin tullut etelään. Lehmukset, ruusupuskat, kukat, joki, ja jokin. Vaikka se on aivan selvä, niin silti hämmästyin todella, kuinka erilaiselta kaupunki tuoksuu kesällä kuin talvella loskan virratessa. Voivoi, kumpa kesää jatkuisi pitkälle syksyyn!


Tuoksun lisäksi jokin muukin toi mieleeni etelän Ibitsat, Ayia Napat, Sunny Beachit ynnä muut; jokiranta. Perjantai oli helteinen pitkälle iltaan, joten lähdin kavereiden kanssa kokemaan Turun yöelämän ainutlaatuisia jokilaivoja. Huhheijaa, mikä väenpaljous! Koko kaupunki oli kuin yksi suuri yökerho! Laivojen viereinen kävelytie oli jatkuvasti aivan täynnä ihmisiä hellevaatteissa. En tiennyt, että Suomessakin on tällaista, kivaa! - tosin samalla säällä sitä löytyy varmaan lähes kaikista kaupungeista. Ihmismäärään vaikutti varmasti armeijan TJ 0 - päivä sekä Ruisrock. Rokkailusta muuten lisää myöhemmin!


2 kommenttia:

  1. Jokiranta tuo tuo minusta sen oman erikoisen kauniin tunnelman, eipä ole Suomessa vastaavaa paikkaa.

    Oli muuten järkyttävän kuuma päivä Paavo Nurmi maratonilla...

    Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Pääsitkö maratonin loppuun kunniakkaasti? :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)