keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Pop up-ravintola

Jotakin sellaista tässä on nyt käynyt, etten ole ehtinyt kirjoittaa Ruisrokista vieläkään mitään. Ja nyt vähän mietin, että kannattaako ollenkaan enää kirjoittaa. Katsotaan nyt - voihan olla, että teen kesämuistelon marraskuussa, kun valoa kaivataan kipeimmin - sillä valoa riitti kyseisillä festareilla niin paljon, että aurinkolasirajat paloivat useammalle kuin yhdelle. Itsehän olin aamulla rasvannut itseni aurinkovoiteella aivan valkoiseksi, joten säästyin palovammoilta. :D

Mutta yksi lyhyt menovinkki Turkuun:

Keväällä kaupungissa oli pop up -kauppa, siis väliaikainen kauppa, ja nyt Vähätorille on tulossa kahden päivän ajaksi ravintola. Nimi ei ole sen pidempi kuin Lapin Kulta solar kitchen restaurant, ja englannintaitoiset voivat päätellä siitä konseptin: aurinkoenergialla toimiva ravintola. Kyseinen konsepti on "ruokavisionääri Antto Melasniemen, maailmankuulun katalaanisuunnittelijan Martí Guixén ja Lapin Kullan yhdessä luoma konsepti, joka haastaa käsityksiämme ravintolasta, ruuanlaitosta, ruuasta, juomasta ja näiden suhteesta luontoon. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pysähtyä nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta ja rauhallisesta hetkestä." Ensimmäisen kerran Solar Kitchen on esiintynyt Milanon design-viikoilla, ja nyt siis turkulaisilla on mahdollisuus nähdä aurinkokeittiö! 

Ruokaa löytyy monenmoista ja keittiön pystyttäminen alkaa molempina päivinä kello 10. Ruokaa saa puolesta päivästä lähtien. Jos siis kiinnostusta löytyy hieman erilaisemmalle gourmet-elämykselle, pääsee sen kokemaan 22.-23.7 - tämän jälkeen ravintola jatkaa matkaansa muille maille. 

HUOMHUOM! Tässä on nyt käynyt jotain todella kummallista, sillä tämä päivämäärä on mennyt jo! Bloggaaja on näköjään ollut eilen täysin ajatuksissaan ja tyhmä, sillä kuvitteli, että tämä viikonloppu olisi ensi viikonloppuna!! Elin siis viikon myöhässä.. :P Mutta näitä käy. Harmi vain, etten ehtinyt mainitsemaan tästä ajoissa! Oliko joku kokeilemassa ja jos oli, miltä maistui?


photos by Imagekontainer/Knoelke

1 kommentti:

Kerro, kerro kommenttis :)