tiistai 18. lokakuuta 2011

Niin ku ulkomaille menis

Saattelin toissapäivänä kaksi läheistäni pitkälle reissulle - he ovat menossa kolmeksi kuukaudeksi kiertämään Aasiaa. Lähtöhetkinä valitin, kuinka "Jotkut pääsevät Aasiaan ja jotkut lähtevät Turkuun." Kyseiset henkilöt kuitenkin lohduttivat minua sanomalla: "Mutta onhan se Turkukin ulkomailla!" Niinpä. No, reissaajat suuntasivat kohti Pietaria ja minä Turun junaan.

Niin, "Onhan se Turkukin ulkomailla." Turku voisi olla ulkomailla esimerkiksi siksi, että täällä on jokilaivoja, eikä missään muualla Suomessa ole periaatteessa lämpimämpää kuin täällä. Mutta Turku on ulkomailla myös siksi, että tämä kaupunki on koko Suomen vitsien aiheena.


Tiesittekö, että Forssa on Suomen Turku?
Turku on myös Suomen perseenreikä ja turkulaiset hölmöjä sekä sisäsiittoisia.

Eräs tuttuni kuljettaa lapiota auton takakontissa ihan vain siksi, jos hän joskus epähuomiossa sattuisi eksymään Turun rajalle. Tällöin hän voisi jäädä siihen kaivamaan siinä toivossa, että Turku lähtisi ajelehtimaan merelle.

Ja kyllähän te tiedätte sen Suomen tieliikennelaissa olevan poikkeuskohdan? "Suomen moottoriteillä ei ole sallittua tehdä u-käännöstä, paitsi silloin, kun vastaan tulee Turku 10 -kyltti."

Ainakin tamperelaisten viha turkulaisia kohtaan on suuri, sillä joka kevät joukko tamperelaisteekkareita tulee bussilla Turun kauppatorille hyppimään, jotta Turku joskus voisi vajota mereen. Vaan eivät turkulaisetkaan mitään uhreja ole - kuulemma ainakin Puutorin vessassa (se on baari) hinnat nousevat, jos kertoo omistajalle olevansa tamperelainen. Lisäksi Turku on tällä hetkellä pienoisessa etulyöntiasemassa, sillä se taisteli Tampereen kanssa kulttuuripääkaupunki-tittelistä ja - kuten tiedämme - voitti.

Joskus mietin, mistä tällainen kettuilu Turulle johtuu. Onko se kateutta pitkästä historiasta (turkulaisten mukaan se on nimenomaan sitä) vai johtuuko se siitä, että turkulaiset nyt vain ovat ulkomaalaisia Suomen sisällä ;) ? Ja ainakin osittain se johtuu siitä, että täällä on aivan älyttömiä paikannimiä, kuten Pallivaha. Johtuuko se jostain historiallisista erimielisyyksistä vai onko koko asia lähtenyt vitsinä liikkeelle?

No mutta, koska vitsailua ei ole Suomessa yleensä koskaan liikaa, tässä on tamperelaisen Kummelin pari turkuvitsiä. Harmi vain, että sitä kaikista parasta ei löytynyt! :) Jotenkin tuo tupakoitsija näyttääkin ihan turkulaiselta...


 

2 kommenttia:

  1. Kateutta varmaankin, D!

    Mutta Ruissalossa jatkuu minusta kesä pidempään kuin muualla ja kasvitieteellisessa käynti talvella on kuin ulkomailla kävisi:)

    VastaaPoista
  2. Sussi: Niinhän ne turkulaiset haluavat uskoa säilyttääkseen itsetuntonsa ;)
    Hei, mikä paikka toi kasvitieteellinen on? Missä se sijaitsee?

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)