maanantai 27. elokuuta 2012

Kappas vaan, sanoi tyttö kun Turkuun palasi.

No niin. Vaatteet on pakattu, ja pian minut voi bongata ähkimästä jättiläissuuren matkalaukun kanssa jostakin päin Turun keskustaa - varmimmin juna-asemalta. Hektisen kesän jälkeen on mukava palata jälleen siihen omaan pieneen kotiin ja keskittyä opiskeluun.

Ulkomaille karkaavan poikaystävän hyvästely on jo vähän liian lähellä, joten minäkin karkaan Turkuun.

Olen valmistautunut kaupunginvaihtoon paitsi suunnittelemalla tulevia menojani myös lukemalla Turun Sanomien uutisia. Niihin vedoten joudun siis valmistautumaan taisteluun kerrostalohiipparia (Turun hiipparimysteeri yhä ratkaisematta) sekä käärmeitä vastaan (Käärmejahti Turun Nuortentalolla). Jännitän sitä, onko kuuluisa merituuli yhtä suurta ja hyytävää kuin viime talvena (Tuuli aiheutti reittimuutoksen Silja Europalle). Odotan myös innolla sitä päivää, kun Turussa bussit muuttuvat maksuttomiksi (Maksuttomuus kolminkertaisti bussin käytön Maarianhaminassa), vaikkakin toiveet siitä ovat toistaiseksi melko olemattomat (Manner-Suomeen ei ole tulossa ilmaista joukkoliikennettä).

Toki jännitän myös sitä, onko koko kaupunki veden vallassa, niin kuin eilen vielä näytti olevan:

Yliopisto sijaitsee kuitenkin mäellä, joten vesivahinkoja ei pitäisi siellä päästä tapahtumaan (Sadevesivahingot sulkeneet Turun Forum-korttelin ravintoloita). Opiskelut siis alkavat kaikesta huolimatta ajallaan!

1. Kuva Veikko Wahlroos
2. Kuva Ville Koski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)