torstai 30. elokuuta 2012

Turkulainen ystävällisyys

Olen monta kertaa sanonut, etten ymmärrä ihmisten väitettä siitä, että turkulaiset olisivat jotenkin epäystävällisiä ja sisäänpäinkääntyneitä. Ihan oikeasti - lähes kaikki tapaamani turkulaiset ovat olleet todella mukavia. Pyrin toki itsekin olemaan ystävällinen, ja yleensähän hymyyn vastataan hymyllä - mutta usein kyllä kuljen kaupungilla ajatuksissani mutruisella ilmeellä. Siltikin ihmiset ovat ystävällisiä.

Ajatelkaapa vaikka mitä tapahtui minulle tällä viikolla:
Raahasin älyttömän painavaa ja epävakaata matkalaukkuani kadulla. Laukun lisäksi minulla oli reppu selässä sekä käsissä varmaan kolme pikkupussukkaa. Kulkeminen tapahtui noin 50 metrin pätkissä, sillä niin usein oli pakko tehdä taukoja. Huohottaessani siinä paikallani ohikulkeva mies huikkasi kadun toiselta puolelta: "Onko sulla pitkä matka? Odota minuutti, mä haen auton varastosta ja heitän sinut!" Ja niin minä sain kyydin - ja mies kantoi vielä laukkuni ulko-ovelle asti! Kiitellessäni vuolaasti hän vain naureskeli: "Näytti se sinun touhusi vähän rankalta... Olen itsekin ollut opiskelijana samassa tilanteessa joskus."

Niin että kuka vielä puhuu turkulaisten koppavuudesta? En minä ainakaan!

Tämä kohtaaminen piristi viikkoa, jonka tunnelmat ovat olleet muuten vähän tällaiset:

Niin että sinne lähti toinen. On se nykyään onneksi hienoa, kun on Internet.

kuvat weheartit.com

4 kommenttia:

 1. turkulaiset eivät ole niinkään epäystävällisiä kuin sisäänpäinkääntyneitä. vaikea on päästä piireihin mukaan, muualla tuntuu että puolitutukin herkemmin kutsutaan mukaan illanviettoihin yms.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: No totta, se voi olla vähän eri asia. En ole kyllä tällaiseenkaan törmännyt - ehkä opiskelijapiireissä on erilaista...

  VastaaPoista
 3. Aivan uskomattoman ihana sattumus. Tuollaisesta ystävällisyydestä voi olla hyvällä tuulella monta päivää. Ulkopuolinen ilahtuu turkulaismiehen avuliaisuudesta ja huomaavaisuudesta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Niinpä! Tunsin oloni jotenkin tosi tervetulleeksi tähän kaupunkiin :)

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)