keskiviikko 8. elokuuta 2012

Niin kuin Turku, mutta parempi

Kesälomamatkailua Suomessa ei aina tule harrastettua, paitsi tietenkin silloin, kun kohteena on jokin mökki tai Helsinki(-Vantaa). Kun kotimaamatkailua kuitenkin harrastaa, huomaa kerta toisensa jälkeen uudelleen sen, kuinka Suomessakin voi olla "niin kuin ulkomailla" - siis sillä samalla fiiliksellä kuin Lontoon kaduilla tai Espanjan rannikolla.

Olin päättänyt järjestää poikaystävälleni yllätyspäivän, joten eräänä päivänä pyysin häntä autoon ja lähdimme ajamaan kohti tuntematonta kohdetta. Parin tunnin matkan jälkeen, Porvoon vanhojen joenrantatalojen putkahtaessa näkyviin, poikaystäväni ilmoitti, ettei olisi kyllä ikinä osannut etukäteen arvata, minne menemme.Halusin Porvooseen siksi, että se on kuulemma kesäkaupunki. Halusin Porvooseen myös siksi, että eräs ystäväni on pariinkin otteeseen suositellut sitä minulle: "Sun on pakko käydä siellä, sä tykkäisit varmasti, siellä on niin kaunista..." No tykkäsinkö?
Tykkäsin todellakin! Paikka oli kuin Turku kauneimmillaan, mutta vielä parempi, sillä vanhaa kaupunkia on säilynyt kokonainen kaupunginosa. Oikeastaan emme edes käyneet muualla. Pienissä putiikeissa oli ihana kierrellä, vaikkei juuri mitään ostanutkaan (tavarattoman tammikuun opit yhä takaraivossa!). Ravintolassa sai kohtuullisen hintaisen ja makuisen lounaan, ja Porvoon kahvipaahtamossa myyjä jauhoi meille kahvin pavuista (kaupunkilaiselämyksiä). Tuomiokirkko oli kaunis sisältä ja ulkoa, enkä ole missään muualla päässyt ihastelemaan yhtä paljon romanttistyylistä sisustusta kuin Porvoossa.

Siis loppupäätelmät: "Teidän on pakko käydä siellä, tykkäisitte varmasti, siellä on niin kaunista..."

3 kommenttia:

  1. Tuttu paikka:) Vierailemisen arvoinen paikka tosiaan.

    VastaaPoista
  2. Mulle Porvoo on yhtä kuin Brunbergin herkut, sen enempää en ole viimeiseen kymmeneen vuoteen kaupunkia nähnyt. :P Ensi kesän ohjelmaan ehkä? Tänään päättyvällä lomallani ehdin sentään käydä Raumalla, joka sekin on kerrassaan valloittava (ja kätevämmin Turusta) saavutettavissa.

    VastaaPoista
  3. Jose: Voi ei, emme käyneet Brunbergin tehtaalla! Raumalla en ole käynytkään, mutta ilmeisesti sekin olisi ihan vaivan arvoinen...? :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)