perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kanoottikeliä

Yleensä on tapana vihata loskakeliä, mutta kahdestakin syystä minä en vain voi tehdä niin.

1. Minulla on goretex-kengät
2. Loska merkitsee kevättä ja sitä, että saa pian astella kevyesti asfaltilla.

Siinä taisikin olla jo kolme syytä.


Tältä näytti Åbo Akademin kulmilla viime keväänä.Olen tänään pohtinut sitä, kuinka tuoksut voivat palauttaa asioita mieleen paljon elävämmin kuin mikään muu. Käytin pitkästä aikaa erästä vartalovoidetta, joka minulla oli viime kesänä mukana Roomassa - ja voi, hetkessä olin takaisin siellä ihanissa maisemissa, ihanassa seurassa, ihanassa kesässä, ihanilla kujilla... Myös aurinkovoide on sellainen, jota kesäkaipaajan kannattaa nyt haistella. Kokeilkaa, mitä tapahtuu - voin luvata, että pääsette minimatkalle kesään, jonka jälkeen loskasääkin voi tuntua suloisen ihanalta. Sillä pianhan näyttää jo tältä:

Tuoksut voivat kuitenkin olla myös päinvastaisia. Jokin tuoksu voi palauttaa kipeän muiston mieleen. Tuoksuominaisuutta voi kuitenkin käyttää hyväkseen; esimerkiksi käyttää jotain tiettyä hajuvettä vain jossain ihanassa paikassa, jolloin tuoksu palauttaa siihen hetkeen. Itse olen jättänyt uudenuutukaisen tuoksukynttilän polttamatta, jotta sen tuoksu ei syöpyisi mieleeni muistuttamaan vaikeista päivistä, joita minulla silloin oli.

Vaan iloitkaa loskasta ja varokaa kaatumista!
(Hah, tämä tuoksuasia on selvästi jotain tärkeää minulle, sillä tajusin juuri, että olen pohtinut sitä aikaisemminkin täällä.)

2 kommenttia:

  1. Itselle ihan saman fiilikset noista tuoksuista! Eräällä Etelä-Afrikan lomallani käytin erästä apteekin vartalovoidetta, joten tuosta tuoksusta tulee aina kyseinen reissu mieleen. En muuten raaskinut heittää tyhjää putkiloa roskiin ainakaan vuoteen, vaikka voide oli loppu, tuoksu oli tallella!

    VastaaPoista
  2. Oi, ymmärrän sinua Maiju paremmin kuin uskotkaan! Toivottavasti tuota tuoksua löytyy vielä jostain, ja pääset uudelleen mielikuvamatkalle :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)