torstai 1. maaliskuuta 2012

Pääkirjaston synttärit

Olen moneen kertaan huokaillut täällä blogissa pääkirjaston ihanuutta, ja huokailen itsekseni oikeastaan aina sinne mennessäni. Kirjastosta on tehty todella toimiva ja mahtava koko kansan olohuone - siellä pääsee helposti lukemaan lehtiä, tarkistamaan sähköpostit tai lueskelemaan uutuuskirjoja. Myös erilaiset tapahtumat sijoitetaan sujuvasti kirjaston arkeen ja tiloihin - nuorten puolella oli eräänäkin päivänä peli-ilta, jossa kaikenikäiset pelailivat lautapelejä. On hienoa, että kirjastossa ei katsota pahasti, jos hieman joku tuottaa ääntä - kuitenkin ihmiset kunnioittavat paikkaa niin, että yrittävät olla mahdollisimman rauhallisesti ja hiljaisesti. Kuitenkin elämään kuuluu myös monenlaiset äänet, joten niitä ei yritetä luonnottomasti sulkea pois.Kirjaston uudisosa avattiin 2.3.2007 eli viisi vuotta sitten. Sen jälkeen kirjastosta on tullut Suomen vilkkain, enkä ihmettele lainkaan! Viisivuotissynttäreitä vietetään lauantaina, ja monenlaista ohjelmaa on tiedossa:


Ohjelma 2.3.

10.00-11.00 ja 12.00-13.00 Tieto-osasto | Teemu Kupiainen & jousikvartettiOhjelmassa Mozartin jousikvartettoja.

13.00-13.30 Studio | Jörö-Jukka-baletin tansseja (Aurinkobaletti)

13.15-14.00 Tieto-osasto | Viisi viiden tähden ruokakirjaa -vinkkaus

14.00-15.00 Tieto-osasto | Teemu Kupiainen & jousikvartettiOhjelmassa Mozartin jousikvartettoja.

17.00 Saaga | Jörö-Jukka-taidenäyttelyn avajaiset

17.00-17.50 Tieto-osasto | Teemu Kupiainen & jousikvartettiOhjelmassa Mozartin jousikvartettoja.

18.00 Tieto-osasto | Paneelikeskustelu: Tšehov-tulkinnat TurussaKeskustelemassa näyttelijä Maija-Liisa Peuhu sekä lavastaja Juha Lukala. Maija-Liisa Peuhu on näytellyt Irina Arkadinan roolin Turun Kaupunginteatterissa vuonna 1982 esitetyssä Tšehovin Lokissa. Juha Lukala on puolestaan lavastanut neljä kaikista Turun Kaupunginteatterissa vuosien varrella esitetystä seitsemästä Tšehov-tulkinnasta, mm. edellä mainitun Lokin sekä vuonna 1991 esitetyn Kirsikkapuiston.
Paneelikeskustelu liittyy Turun Kaupunginteatterin ja Turun kaupunginkirjaston yhteistyöhankkeeseen Kirsikkapuutarha.

Lisäksi Enid Blytonin lastenromaaneihin perustuva Viisikko-tietokilpailu Saagassa 2.-31.3.

Viisivuotisjuhlan kunniaksi kirjasto toivoo asiakkailtaan palautetta uudistuneesta kirjastosta. Kirjaston tunnelmia voi havainnoida ja kommentoida valokuvaamalla, merkitsemällä lempipaikkojaan sekä osallistumalla kyselyyn.
Nämä tiedot ja lisää löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Vaikka en turkulainen olekaan, Turun kaupunginkirjasto kuuluu suosikkeihini. Hieno mikä hieno, ei siitä muutakaan voi sanoa.

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)