tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tuli tuonne tuulemahan

Nyt kun katuja on jo alettu putsata kivistä ja loskasta, alan nähdä ihmisten kaulahuivien taakse.

He hymyilevät! Myös ihmiset, jotka kulkevat yksin, hymyilevät itsekseen ja jopa vastaantulijoille. Näin suomalaisena talven jälkeen se on aina yhtä ihmeellistä ja hienoa.
Vaan tuo tuuli, joka tuivertaa, ei saa minua hymyilemään. Rannikkokaupungin haittoihin kuuluu mielestäni ehdottomasti kova tuuli. Jos tämän kaupungin luonnossa on jotain, mitä inhoan, se on tuuli. Voi tuuli tuuli tuuli...

Se on ihan oikeasti erilaista täällä kuin keskimaassa. Tuuli on välillä niin voimakasta, että silmät on pakko sulkea ja kaulahuivitkaan eivät auta. Se tulee vastaan sellaisena seinämänä, että vauhti väkisinkin hidastuu ellei lakkaa, sillä tuuli ihan todella vaikeuttaa liikkumista. Olen ähkinyt ja puhkinut useasti tuulessa, ja minun on tehnyt mieli huutaa. Huh tuulta!
Mutta piakkoin palailen uuden kaupunginosatutustumisen kanssa. Siihen kaupunginosaan pääsee bussilla numero 12. Onko arvauksia? :)

7 kommenttia:

 1. Sama juttu Helsingissä. Löytyy paikkoja, joissa minusta tuulee aina.

  Kiva nähdä mihin kaupunginosaan olet tutustunut. Sääli, kun mies ei ole nyt tässä lähellä, hän osaisi varmasti sanoa tuosta bussista.

  VastaaPoista
 2. 12 toinen pää ainakin on Härkämäki, veikkaisin ehkä jotain keskustan ja Härkämäen välillä. Tai ehkä ollaankin kokonaan linjan toisessa päässä? :)

  VastaaPoista
 3. Hihi, hyviä arvauksia... onpas hauskaa olla salaperäinen! :D

  VastaaPoista
 4. Varissuollehan menee myös 12. Mutta itse en sinne lähtisi tutustumaan.. :)

  VastaaPoista
 5. Kun muutin alunperin Saloon Lahden seudulta, yllätyksenä tuli juurikin tuo mainitsemasi todella kova tuuli, joka ei ole täällä Turun puolellakaan hirveästi ilahduttanut. Pyöräileminen tuntuu toisinaan ihan mahdottomuudelta ilman silmä- tai aurinkolaseja kun joka paikka pöllyää milloin katupölyä tai roskia.

  Kallistun myös Härkämäen puoleen, kuten Josekin veikkasi. Varissuolle kulkisit ennemminkin ehkäpä busseilla 32 tai 42. :)

  VastaaPoista
 6. Voi ei, olin unohtanut sen tuulen! Kesäkuusta lähtien alan sitten taas totutella siihen..

  VastaaPoista
 7. hieno nainen, lähde kahville joskus?

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)