perjantai 9. maaliskuuta 2012

Musakorneri

Robin-manian inspiroimana huomasin, etten ole kirjoittanut turkulaisista muusikoista blogiin vielä mitään! Tämä vääryys on korjattava nyt. Ja jotta päivityksestä saataisiin kiinnostavampi, ajattelin asettaa vanhat rakkaat viholliset Tampereen ja Turun vastakkain. Kumpi kaupunki voittaa musakornerissa, jos kyseessä on...

1. Teinipoppari

Turku

Eihän tähän voi muuta ehdottaakaan kuin Robinia. Supernopea teinisensaatio, Suomen Justin Bieber, youtubevideovitsailujen kohde ja turkulainen koululainen. En laita linkkiä siihen biisiin jonka kaikki tietävät, vaan siihen, jossa tämän pojan ääni on aivan naturellina. Ja kyllähän hän osaa laulaa, kenenkään on turha väittää muuta! (varsinkin kun poika on vasta 13-vuotias.)
Tampere

Tampereelta ei ole tullut viime aikoina minkäänlaista teinilaulajaa, ainakaan sellaista, jonka minä muistaisin. Aikoinaan kuitenkin räppäsi Raimssi:
Voittaja: Raimssin riimit ovat aika suloisia ("synnyin lähelle ostarii / sen ostarin nimi oli koskari - Tässä on pari sanaa Tampereesta / joistakin tämä on ankee mesta"), mutta kyllä Robin on silti mahdottoman suloinen ja hyvä laulaja. Sen vuoksi tässä kategoriassa Turku on voittaja!2. Rokkikukko

Turku

Yksinoikeudella Turun rokkikukoksi pääsee tietenkin Michael Monroe. Tämän herran vaate- sekä musiikkityyli on pysynyt samana kolmekymmentä vuotta. Hän on todella löytänyt oman juttunsa ja on viime aikoina kokenut erilaisten projektien kautta oikeastaan uuden tulemisen. Hanoi Rocksin lopettamisen myötä Monroe on lähtenyt soolouralle, ja hän haluaa olla nykyään hyvä esimerkki nuorille, mikä on hienoa. Näin tammikuussa tämän miehen keikalla, ja hän veti spagaatin. Siis viisikymppinen mies!
Tampere

Tamperehan on rokkicity, ja siellä on montakin mahdollista vaihtoehtoa tähän kohtaan. Negativen Jonne Aaron pääsi kuitenkin ehdolle. Mies ei ole vielä kovin vanha, mutta on ehtinyt kukkoilla jo Japania myöten. Herra on kertonut avoimesti lastenkotitaustastaan ja taistellut nuorten soittokämppien puolesta. Viime aikoina tämä muusikko on ilmaissut kiinnostustaan myös iskelmän suuntaan.
Voittaja: Kyllä se on Mike Monroe. Jo sen spagaatinkin takia.


3. Legenda

 Turku

Musiikin parhaat tuntijat voivat sitten olla hyvinkin eri mieltä tässä kategoriassa ja teilata minut, jos haluavat. Turkulaiseksi legendaksi valitsin The Crashin. Kyseinen bändi on tunnetuin turkulainen, jo lopettanut kokoonpano. Tätä kappaletta minä ainakin hoilasin joskus yläasteella, muistan melkein vielä sen tienpätkänkin, jossa aina laulelin tätä... Silloin minulla ei kyllä ollut hajuakaan, mitä biisissä sanotaan, laulelin vain: "stirios, stirios, merikul, merikul, o-o-o-oo..."
Tampere

Kyseinen herra muutti Tampereelle opiskelemaan ja lepääkin nykyään kaupungin hautausmaalla, joten hänet voi varmaan Juankoskelaisista juuristaan huolimatta laskea tamperelaiseksi. Joko arvaatte? Juice Leskinenhän se, kiistaton suomalaisen musiikkikentän legenda. Karkealla (laulu?)äänellä on monta kaikkien tuntemaa legendaarista biisiä Marilynstä Jyrki boyhyn, Syksyn säveleen ja viidenteentoista yöhön. Siksi laitoin tähän kappaleen, joka ei ole ihan yhtä soitettu kuin nuo edelliset ja jossa herra laulaa toisesta suomalaisesta legendasta.

Voittaja: Juice Leskinen, koska hän oli Juice Leskinen. Herra myös todisti laulamansa: "Ei elämästä selviä hengissä."4. Uusi tulokas

Turku

Turussa vaikuttaa tällä hetkellä olevan melko monta hevikellaribändiä! Itse en ole oikein sellaisen fani, joten halusin löytää jotain muuta. Eräs löytämäni turkulainen bändi on The Missed Issues. Musiikkia he kuvailevat itse "progahtavan rokahtavaksi". Harmi, että laulajan ääni meinaa välillä hukkua taustamusiikkiin... Vaan käykäähän tutustumassa, taitavia muusikkoja nämäkin!


Tampere

Löysin Facebookista kiinnostavan uuden tamperelaisen bändin Tammela 33100. Yhtyeen sieluna on nuori aviopari, jotka tekevät kappaleet yhdessä. Käykää kuuntelemassa - puhuttelevia sanoituksia ja kiinnostavia musiikillisia kikkoja. Tämän kuultuani uskon, että suomalaisella musiikilla on edessään hieno tulevaisuus! (vaikkakin ehkä yhä mollivoittoinen :D)


Voittaja: Tammela 33100. Kuunnelkaa biisi "Nuku pieni lapsi", niin tiedätte miksi. Lisäksi musiikin tekeminen suomen kielellä on rohkeaa ja haastavampaa kuin englanniksi.Käviköhän siinä kuulkaa niin että - tasapeli! Mitä mieltä olette artisteista? Laittakaahan kommentteja!


2 kommenttia:

  1. Tammela 33100 on ihana! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. No eikö olekin! Lisää biisejä vaan toivoisin heiltä :D

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)