maanantai 3. syyskuuta 2012

Lukkaritutkari

Tässä sitä ollaan jälleen, tutkimassa opinto-oppaita ja kurssitarjottimia, valitsemassa opintojaksoja.

Mutta kysymys kuuluu: mitä opintojaksoja ottaisinkaan?

Ensimmäiset vuodet ovat olleet melko selvää kauraa, mutta nyt olen suurempien valintojen edessä. Mistä sivuaine? Mitä ottaisin? Entä kieliä? Mitä minulle mahtuisi? Riittävätkö opintopisteet? Olen istunut tuntikausia surffaillen Turun yliopiston nettisivuilla, eksyen eri oppiaineiden opinto-opas-viidakkoihin, turhautunut epäselviin kurssiesittelyihin ja ilahtunut täsmällisistä. (Jos joku väittää, ettei opiskelija tarvitse tietokonetta, niin hän ei ole nähnyt nykymuotoista yliopistoa. Terveisiä vaan, täällä kaikki tapahtuu netissä)

weheartit.com


Viime vuonna sain yli 80 opintopistettä, eikä minua edes hirveästi huimannut, ainakaan keväällä (tietoisku: 1 opintopiste vastaan noin 27 tuntia työtä, standardiaika olisi 60 op/vuosi). Nyt yritän ottaa uuden asenteen ja uskotella itselleni, ettei haittaa, vaikka kalenterissa on vähän vapaata, ei haittaa, vaikka jäisin vaikkapa viiteenkymmeneen pisteeseen. Jos saisin "vain" sen viisikymmentä, olisi minulla silti kandiin vaadittava pistemäärä kasassa.

Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki vähän kiinnostaisi, mutta sitten ei kuitenkaan ihan välttämättä? Ja varmasti tiedätte sen tunteen, kun se yksi kurssi, mikä varmasti kiinnostaa kaikista eniten, onkin sen jutun päällä, mikä on nyt vaan pakko ottaa, vaikkei ehkä edes kiinnostaisi.

Mutta akateeminen vapaus - ah, kuinka ihanaa ja kamalaa!

Jos minua ei näy pariin päivään, olen saattanut eksyä Internettiin niin totaalisesti, etten enää löydä takaisin tänne blogiini.

3 kommenttia:

  1. Minun aikanani oli opintoviikkoja ja niitä piti saada kasaan vuodessa 40, jos aikoi valmistua määräajassa.

    Mutta mitä niistä jäi mieleen perimmäisenä, niin varo hajauttamasta opintoja liikaa (esim. useiden uusien kielien aloittaminen yhtäaikaa), muuten se tulee liian rankaksi.

    VastaaPoista
  2. Opiskeluissa tehtävät valinnat ovat kuin kaksiteräinen miekka. Mitä nopeammin opiskelee, sitä nopeammin yleensä valmistuu. Mitä enemmän opiskelee, sitä väsyneemmäksi yleensä tulee. Mitä väsyneemmäksi tulee, yleensä sitä tehottomammin opiskelee. Mitä tehottomammin opiskelee, sitä hitaammin valmistuu. Tasapainoilua akateemisella trapetsilla.

    Täällä ilmottauduttiin juuri Turun avoimeen yliopistoon, maantieteen perusopintoihin! ...Nyt alkoi toisen opetettavan aineen taival :)

    R

    VastaaPoista
  3. Sussi: ihan oikeassa olet, ei pidä innostua valitsemaan liikaa eri juttuja. Hehe, ajattelin kyllä ottaa kahta kieltä tänä syksynä (mutta vain toisen niistä aloitan ihan alkeista!)

    R: Akateeminen trapetsi - hieno sana! Ja mikä dilemma - mitä vain tekee niin siinä on aina jotain huonoa :D Tervetuloa vain Turun avoimeen, hieno juttu!!

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)