sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Parasta opiskelussa on opiskelun suunnittelu

Soittelin eräänä sunnuntai-iltana kaverilleni ja hän kertoi olevansa yliopistolla. Yliopistolla! Tähän aikaan! Kylläpä hän on ahkera, totesin, ja olin vähän huono-omatuntoinen siitä, että itse istuin kotona ja datasin täysin opiskeluun liittymättömiä asioita. Kaverini kuitenkin vastasi, että ei hän ihan niin ahkera ollut, mitä antoi ehkä olettaa - hän oli tekemässä suunnitelmaa opiskelusta, ei niinkään opiskelemassa.
Suunnitelmien tekeminen on kaikista hauskinta. Otetaan kalenteri esiin ja joku kiva kynä ja aletaan kirjoittaa. Maanantaina ehdin tekemään sitä, tiistaina tuota, keskiviikkona en mitään, mutta sitten viikonloppuna enemmän. Olo on hyvä, sillä opiskelun eteen on tehty jotain ja voidaan siirtyä muihin asioihin, esimerkiksi ruutu.fi:hin.

Sitten viikon päästä on ahdistus, kun kouluhommia on tehty suunniteltua vähemmän. Voi ei, kuinka tässä pääsi näin käymään, vaikka oli niin hyvä suunnitelma? Ahdistus kestää siihen asti, kun avaa kalenterin ja toteaa, että aina voi tehdä uuden suunnitelman. Ja kun on tehnyt uuden suunnitelman, huomaa, ettei kaikkea ole vielä menetetty, vaan oikeastaan ehtii oikein hyvin tehdä vielä vaikka mitä, ehkä jopa kaiken sen mitä piti alunperinkin.
Ja sitten jälleen viikon päästä saatetaan ahdistua, kun huomataan, ettei ole tehtykään ihan sitä kaikkea mitä piti....

kuvat weheartista.

2 kommenttia:

  1. joo, suunnittelu on parasta! ja tämä postaus vähän lohdutti tätä laiskuria, jonka viikonloppu meni ihan muissa jutuissa kuin mitä olin suunnitellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei suunnittelun voittanutta - ja parasta on se, ettei suunnitelmien aina tarvitse toteutua, joten huono omatunto pois! :D

      Poista

Kerro, kerro kommenttis :)