sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Muuttomuutoksia

Siitä on nyt jo jonkun aikaa, kun muutin, mutta ennen sitä olin muuttanut vain kerran elämässäni. Kolmevuotiaana.

Ensinnäkin piti löytää asunto kaupungista, josta tiesi oikeastaan vain Kauppatorin ja sen yliopistorakennuksen, jossa oli käynyt tekemässä pääsykokeen. Niin, ja onhan siellä se satamakin jossain. Ja joki.
Näpyttelin googlen hakusanaksi "asunnot, turku", ja siitä aukesi vuokraviidakko, jossa oli melkoisen hankala tietää, mihin kannattaisi suunnata. Jossain vaiheessa viidakosta kuitenkin löytyi solu. Nyt minulla oli siis asunto siinä kaupungista, josta tiesin oikeastaan vain Kauppatorin. Ja sen joen.

Muuttamisessa kaikista oudointa oli se, että minulla itselläni oli kaikki päätösvalta siihen, missä asuisin. Sain aivan itse päättää, minkä asunnon valitsen, ja hakisinko sitä yksityiseltä, Turun ylioppilaskyläsäätiöltä vai jostain muualta. Minun ei periaatteessa enää tarvinnut kysyä keneltäkään, en tarvinnut siihen vanhempien lupaa tai suostumusta. Toisaalta myös vastuu kasvoi yhtäkkiä - vuokra lähtisi minun opintotuistani. Jos sitoutuisin johonkin kämppään vuodeksi, ja se osoittautuisikin aivan kamalaksi, se olisi minun oma mokani. Ei vanhempien, vaan ihan minun omani.

Niin, banaanilaatikot kehiin ja tavaroita pakkaamaan! Mikään ei ole niin hyvä (ja pakollinen) hetki vakavalle inventaariolle kuin muutto. Jokunen jätesäkki ja muovikassi lähti minunkin huoneestani roskikseen ja Punaiselle Ristille. Loppujen lopuksi tavarat oli pakattu kahdessa päivässä, eikä siinä sitten muuta kuin pakettiauto täyteen ja matkaan.
Järjestelyä, kaupassakäynti, järjestelyä, siivousta. Ja kun minä lähdin ensimmäistä kertaa ihan oikeasti kotikaupungista Turkuun, tuntui käsittämättömältä, miksi matkustin jonnekin, missä minulla ei ollut yhtään mitään. Ei ketään tuttuja, ei harrastuksia, ei mitään menoja tai kahvilatreffejä tiedossa. Ei oikeastaan mitään muuta kuin se kämppä ja jossain tulevaisuudessa häämöttävä opiskelu.

Mutta siinähän sitä syytä jo olikin.

2 kommenttia:

Kerro, kerro kommenttis :)