tiistai 25. tammikuuta 2011

Linja-autossa on myös tunnelmaa..

En kulje kovin usein bussilla Turussa vaan lähinnä pyörällä ja kävellen, mutta muutaman kerran on tullut tutustuttua julkisiin kulkuvälineisiin. Tämän kaupungin bussiliikenteessä minua ihmetyttää eniten se, että miksi bussit eivät ole yhtenäisen värisiä. Esimerkiksi Tampereella lähes kaikki bussit ovat sinivalkoisia, ja se on tyylikästä.Oli hauska matka tässä viime viikolla, kun kuskiksi oli sattunut erittäin suorasanainen kaveri. "Kahdessa rivissä sisään!" Hän huusi (aivan uusi tapa minulle), "Ja pois siitä keskilevennykseltä, voi sitä muuallakin seisoa!" Kaveri vaikutti melkoisen tympääntyneeltä, eikä juurikaan lisännyt matkustusmukavuutta. Neuvoi hän kuitenkin ihan asiallisen kohteliaasti, millä bussilla pääsen rautatieasemalle.Tämän kaupungin bussiliikenteessä taas ihailen sitä, että samalla lipulla saa matkustaa kaksi tuntia. Se on paljon! Bussikortteja voi sitten ostaa Forumista, tiedoksi tietämättömille. Itselleni tämä oli aika tärkeä tieto turkuilun alkupäivinä.

Nyt ei valitettavasti irtoa tämän enempää eikä tämän fiksumpaa tekstiä, sillä huomenna joudun varmaan tutustumaan yths:n terveyspalveluihin, jos ei olo tästä kohene... Tällä hetkellä en oikeastaan pääse edes ylös sängystä.

2 kommenttia:

  1. Turun busseissa voi myös saada toisenlaista palvelua. Sain ihan tavallisella reitillä opastetun kiertoajelun, kun Kauppatorilla bussiin noustessani kysyin epävarmasti, pääseekö tällä autolla Turun kristilliselle opistolle. Kuski näytti kaikki mahdolliset nähtävyydet matkalla, myös erään kansanedustajan kotitalon. Olin vaikutettu palvelusta.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:

    Oho! Onneksi tällaisiakin ihmisiä löytyy, jotka jaksavat piristää omaa ja muiden päivää iloisella palvelulla. Monissa muissa paikoissa olen kyllä itsekin saanut hyvää palvelua ja turistineuvontaa, kun olen mennyt hämilläni kysymään, että "Missäköhän täällä on lähin posti" tai "Pääseekö tästä jokirantaan?"

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)