sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Säätilahan on universaali puheenaihe

No niin, selvisi, että tämä huhuttu jääsilta avataankin vasta 19. tammikuuta, jos olosuhteet sen sallivat.

Tällä hetkellä eivät sallisi, sillä Turkuun tuli kunnon loskasää. Muutettuani Turkuun syksyllä kuulin tutultani, joka on asunut täällä joskus muutaman vuoden, että kannattaa sitten käyttää vedenkestäviä, vaikkapa goretex-kenkiä. Turku kun on kuulemma pelkkää loskaa talvisin. Nyt olisi sellainen keli, että voisin ottaa vinkistä vaarin - mutta kuluvan talven nähneenä en jotenkin usko siihen, että lopputalvi olisi pelkkää plussakeliä. Lisäksi Forecan ennusteessa lämpötila laskee tasaisesti niin kauan, kuin ennustetta riittää. Siis en hanki vielä goretexia.

Mutta kameran sain jälleen ladattua, ja sain kuvan siitä, mikä odotti muutaman viikon poissaollutta:Ja sitten tuli se plussakeli, suojasää, tai loska, tai nuoska, tai miksi sitä nyt haluaakin sitten kutsua.


Tämä kuva ei ole millään tavoin hieno, eikä hymynaama tee siitä edes hauskaa, mutta julkaistakoon se tässä kuitenkin tarkoituksenaan kuvata ulkona vallitsevaa säätilaa.


Tänä viikonloppuna turkulaiset ovat todella saaneet varoa päitään, sillä katoille pitkään kertyneet lumet ja jäät ovat putoilleet. Eilen näin, kuinka monta miestä oli kiinnittänyt itsensä köydellä katolle ja kolasi siellä! Toivon vain, että köydet pitivät, eikä kukaan liukastunut.
Vaikka on pimeää, niin sitä pimeyttä valaisee vaikka mikä kaunis:
Kuinkakohan kauan tuo punainen talo on seissyt paikoillaan? Lähiaikoina on muuten tiedossa juttua rakennuksiin liittyen...
Muistathan, että


      Tänään on juuri oikea aika
      muurahaisen lentää kuuhun
      ja tehdä siellä semmoinen taika
      että namusia sataa suuhun.

                                                             -Kirsi Kunnas


2 kommenttia:

  1. Hei, kyllä ne goretex-kengät kannattaa silti hankkia. Niitä voi käyttää pakkasellakin ja kevään loskakelit sinulla on vielä näkemättä! ;)

    VastaaPoista
  2. Ha ha, taidanpa katsoa sitten, kun näen ne kevään loskakelit! :D

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)