tiistai 18. tammikuuta 2011

Sieltä näkee koko kaupungin

Voin valehtelematta sanoa, että ihastuin tähän paikkaan jo silloin, kun kävin siellä pääsykokeiden aikaan. Vartiovuoren puisto oli keväisen kaunis ja hoidettu - ja mitkä näkymät! Istuin romanttiselle kiviaidalle ja ihailin ensin näkymää ja sitten taloa.

Talo on ollut tähtitieteellisen tutkimuksen keskuksena ja sen jälkeen yli sata vuotta ruotsinkielisenä merenkulkukouluna. Nykyisestä käyttötarkoituksesta en ole ihan varma - ilmeisesti siellä on ainakin jotain museota. Talo on kuitenkin rakennettu jo vuonna 1819, eli kunnioitettava turkulainen ikä tälläkin rakennuksella on.

Vuodenajasta johtuen kaikki blogin kuvat ovat tummia ja pimeitä - jos viettää päivät yliopistolla, on vaikeaa saada päivänvalon aikaan kuvia. Vartiovuoren kävelyretkille ei ole aikaa kuin pimeällä, ja tämäkin kävelyretki on tehty viime viikolla, ennen näitä pelottavia jääkelejä. Tuskin ylös kipuaminen olisi tällä hetkellä edes mahdollista...

Niin, silloin pääsykokeiden aikaan ajattelin, että jos muutan Turkuun, voin viettää aina aikaa täällä, mistä avautuu yksi kaupungin kauneimmista näkymistä. Nyt odotan myös kesää ja piknikkiä Vartiovuorella - mutta kesään on vielä hetki kuitenkin, sen todisti ikkunaa vielä valaissut jouluvalo.


1 kommentti:

  1. Tähtitorni on hieno rakennus. Sen omistaa nykyään Åbo Akademin säätiö (Stiftelsen för Åbo Akademi) ja siellä on ainakin säätiön omia toimitiloja.

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)