lauantai 10. syyskuuta 2011

Kakkuviikonloppu

Viikonloppuisin opiskelijankin on hyvä tehdä jotain muuta kuin opiskella. Rentoutua voi monella tavoin, esimerkiksi viettämällä tyttöjen illan leipomisen merkeissä. Ja voiko mikään näyttää paremmalta kuin nämä marengit?

Hyviä!
Kuitenkin joskus ruoka- ja leivontaohjeiden tulkitsemiseen ei riitä edes yliopistotason koulutus. Tieteellisessä tekstissä on se hyvä puoli, että yksi termi tai käsite tarkoittaa aina samaa asiaa - mutta kun otetaan kaksi leivontakirjaa, termit saattavat mennä suloisesti sekaisin. Tänään leivontakirjassa luki "vatkaa kanamunat ja lisää niihin neste." No, vatkasimme kanamunat sähkövatkaimella, kunnes luimme ohjeet pari kertaa uudestaan - huomataksemme, että kanamunat olisi todennäköisesti pitänyt vain sekoittaa haarukalla. Ohjeen tulkinnassa ja lukemisessa tapahtui muutenkin noin kahdeksan virhettä, joista osa johtui kyllä siitäkin, että emme lukeneet ohjeita etukäteen. Hahaa, fiksut opiskelijat - ja yksi valmistunut! - unohtivat ohjeen, joka on opetettu jo alakoulussa: Lue tehtävä aina ensin ja varmista, että ymmärrät sen.

No, monen mutkan jälkeen siitäkin tuli lopulta kakku - tosin ei ihan sellaista kuin kuvassa!2 kommenttia:

  1. Hehheh, aika mielenkiintoisen näköinen kakku! Oliko hyvää?

    VastaaPoista
  2. Täytyy myöntää, JK, että kakussa oli hyvää tuo pääliosa, mutta muuten oli kyllä aika mielenkiintoista ja liian sitruunaista... yritys oli kyllä hyvä! :D Onneksi sentään marengit onnistuivat täydellisesti.

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)