maanantai 27. helmikuuta 2012

Mitä muuttaisin Turussa

Niin paljon olen tässä vuoden aikana puhunut Turusta hyvää, että on jo aikakin sanoa jotain pahaa. Ei kun ei pahaa - antaa Turulle kehittämisehdotuksia, eikö niin? Joten pidä varasi, Turku!
1. Kauppatori

Tämä ansaitsee ensimmäisen sijan. Voi olla hieman arkaa käydä suoraan kiinni keskustaan, mutta aion silti tehdä sen. En myöskään usko, että olen ainoa, jonka mielestä Kauppatori on vähän vääränlainen. (Turun tauti? Samaa mieltä, kenties?)

Kauppatori on monessa suhteessa kiva. Siellä on melko vilkasta nimen mukaista toimintaa, mikä on hyvä. Jos osuu kauppatorille oikeaan aikaan, voi vaikka saada "loput herneet eurolla" tai kiinnostavan keskustelun jonkun muun torilla olevan kanssa. Torilta saa myös kukkia, heseä ja kalaa. Toimintaa voisi kuitenkin vielä monipuolistaa. Miksei torilla järjestetä juurikaan mitään tapahtumia? Vai onko niitä vain kesällä? Miksei myös talvella voisi käyttää noinkin suurta aluetta tehokkaammin hyväksi?

Toinen asia, jonka muuttaisin Kauppatorissa, on ulkonäkö. Puolet sitä ympäröivistä taloista on kauniita ja puolet on järkyttävän rumia. Tälle asialle ei voi enää mitään, mutta jotain silti voisi tehdä torin elävöittämiseksi. Istutuksia? Suihkulähteitä? Keskustan alueella on vain yksi kunnon suihkulähde ja se on kirjastolla. Eikö Kauppatorikin ansaitsisi omansa?
2. Bussit

En tiedä johtuuko se minusta, mutta tämän kaupungin bussiliikenne on hankalaa! Samannumeroiset bussit kulkevat samaan suuntaan mutta eri kohteeseen eri aikoina (Meneekö tämä bussi Impivaaraan? Ai eikö? Ai se on vasta seuraava kolmetoista, kappas...). Lisäksi kaupunkikuvaa kohottaisi se, että kaupungin bussit maalattaisiin samanvärisiksi. Silloin ei tarvitsisi koko ajan pelätä hyppäävänsä kaukomatkaliikenteeseen.Myös turkulaiset bussikuskit ovat jostain syystä melkoisen inhottavia. Olen tavannut yhden mukavan, joka jutteli ja vitsaili, kun en tiennyt, millä pysäkillä pitäisi jäädä. Muut kuskit ovat lähinnä mulkoilleet, murahdelleet tai huutaneet asiakkaille. Todennäköisesti olen sattumalta osunut muutaman ikävän ihmisen kyytiin, mutta jostain syystä se on tapahtunut niin monta kertaa, että olen jo kiinnittänyt siihen erityishuomiota.


3.Videovuokraamo

On huutava vääryys, ettei opiskelijoiden alueella Hämeenkadulla ole Makuunia tai Filmtownia!!


                            Kas niin. Olen puhunut. Jatkan tätä taas sitten, kun siltä tuntuu.

2 kommenttia:

 1. Oon myöskin huomannut noi samat ongelmakohdat!

  Turun torilla on hirveen vähän ohjelmaa torimyyntien ja markkinoiden lisäksi. Salossa toria osataan hyödyntää tapahtumapaikkana, siellä on aina kesätorstaisin iltatori, jossa on joku esiintyjä (useimmiten joku vähemmän tunnettu mutta pari kertaa kesässä saattaa myös joku isompi nimi olla esiintymässä). Ehkä Turun pitäisi tässä asiassa ottaa mallia Salosta. :)

  Busseissa hankaluuksia aiheuttaa usein se, jos ei ole ihan varma mitä reittiä bussi kulkee ja erehtyy kysymään kuskilta siitä. Kerran yöbussiin hypätessäni kysäisin mitä reittiä bussi kulkee Halisiin, vastaukseksi sain "vesilaitoksen kautta", eikä enempää infoa herunut. Nojoo, mutta mitä kautta se kulkee ennen vesilaitosta, Yo-Kylän vai Hämeentien kautta. Ensi kerralla täytyy varmaan muistaa kysyä heti oikeassa sanamuodossa..

  VastaaPoista
 2. No kuulostaa siltä, että Turun todellakin täytyisi ottaa mallia Salosta - kuulostaa tosi hienolta, jos siellä on esiintyjiäkin ja vaikka mitä!

  Bussikuskit ovat kyllä hieman harvasanaisia tässä kaupungissa... Todennäköisesti sun täytyy ensi kerralla kysyä hyvin tarkasti - tosin silloin ne saattaa ärsyyntyä siitä, että niitä pidetään tyhminä. :D

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)