maanantai 15. lokakuuta 2012

Kerkko Koskinen kollektiivi

Pari kuukautta sitten mainitsin, että pääsen tänä syksynä katsomaan erästä aika ainutlaatuista kulttuuritapahtumaa. Tämä tapahtuma oli lauantaina järjestetty Kerkko Koskinen kollektiivi -yhtyeen keikka Turun Logomossa.


kuva ja lisätietoa

Aluksi minun täytyy sanoa tämä: keikka oli mahtava!!!!
Nyt voin kertoa siitä tarkemmin.


Alkulämppärinä oli Tuomari Nurmio, joka oli -yllättävää kyllä - uusi tuttavuus minulle. Nimi oli toki tuttu, mutta tämän kitarataiturin musiikkia en ollut kuunnellut aiemmin. Kontrasti oli hauska, sillä Nurmio oli lavalla yksin, ja hänen jälkeensä saapui Kerkko Koskisen yli satahenkinen kollektiivi. Nurmio viittaisikin yhdessä välispiikissään "Daavidiin ja Goljatiin" :D.
Kaikki tietävät Ultra Bran, mutta minä en ainakaan ole kuunnellut Kerkko Koskisen tuotantoa tämän legendaarisen yhtyeen kuoppaamisen jälkeen. Tässä kollektiivi-kokoonpanossa olivat hänen lisäkseen Vuokko Hovatta (myöskin Ultra Brasta), Paula Vesala sekä Manna. Lisäksi myös tuo harvinaislaatuinen orkesteri, joka näkyy taustalla...
Musiikki oli erittäin taidokasta - eikä vähiten siksi, että kokoonpano oli melko poikkeuksellinen. Itse kiinnitin huomiota siihen, kuinka soittimet ja laulu olivat keskenään tasavertaisessa asemassa - yleensä radiomusiikissa on kaksi säkeistöä, kertosäe ja c-osa, jotka lauletaan, ja joiden taustalla on musiikkia. Kerkko Koskisen biiseissä sanoituksena saattoi olla vain muutama lause, joita toisteltiin ja joiden sanomaa syvennettiin ja tulkittiin musiikilla. Aina ei siis välttämättä tarvita monimutkaisia sanoituksia, joiden sanoma saattaa lopulta hukkua omaan monimutkaisuuteensa. Lisäksi minua joskus ärsyttää laulajan saama ylisuuri huomio suhteessa soittajiin - hän on vain yksi osa kappaletta, eikä aina edes se tärkein. Toki osa kappaleista oli parempia kuin toiset, mutta kokonaisuus oli onnistunut!


Logomo osoitti toistamiseen toimivuutensa suurten konserttien näyttämönä. Ainoa, mikä harmitti, oli jättimäinen jono narikkaan tapahtuman jälkeen... Mutta kyllä siellä väkeä oli töissä, ja parhaansa he tekivät.

Kerkko Koskisen kollektiivilla on vielä yksi keikka Tampere-talossa 17.10, ennen kuin kaikki palaavat takaisin omiin projekteihinsa. Sinne saattaa saada vielä lippuja, joten hopi hopi hankkimaan, mikäli kiinnostuit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)