sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kun metsään halusin mennä nyt...

... Niin tosiaan yllätyin!

Tarkoitus oli mennä poimimaan puolukoita, mutta olimme pari viikkoa liian myöhässä. Parhailla mättäillä olivat käyneet jo muut marjastajat, eläimet ja linnut. Jäljelle oli jäänyt vain yksittäisiä puolukoita, joten oli otettava asenne: "Jokainen marja on voitto!" ja mietittävä, että ainakin tulee ulkoilua, liikuntaa ja sosialisointia. Marjat olisivat vain plussaa.

Mikä minut sitten yllätti metsässä? Se, että kakkosprioriteettimme vei tällä kertaa voiton: suppilovahveroita löytyi huima määrä! Niistä riittää vielä moneen sienisoosiin tänä syksynä.

Marjastus ja sienestys ovat lajeja, joita olisi hauska harrastaa enemmänkin. Jo aiemmin mainitun liikunnan, ulkoilun ja sosialisoinnin lisäksi hyödyt ovat konkreettisen käsinkosketeltavia. Jokaisen opiskelijankin tulisi siis ottaa ämpäri kainaloon ja lähteä koluamaan metsiä, sillä siinä säästää selvää rahaa. Varsinkin, jos omistaa kunnollisen pakastimen, toisin kuin tämä opiskelija... Marjat eivät siis kaikki lähteneet Turkuun mukaan.

Tämä retki suuntautui Ikaalisiin, mutta voisi olla hauskaa käydä Turussakin samoilemassa metsissä. Harmi vain, että näin melko tuoreena kaupunkiinmuuttajana on lähes mahdotonta löytää hyviä sieni- ja marjapaikkoja, sillä niitähän ei tietenkään saa paljastaa kenellekään... Muistan, kuinka kerran löysimme mummun kanssa loistavan kanttarellipaikan, ja jäimme innoissamme poimimaan siihen. Jossain vaiheessa ohitsemme ajoi auto, jolloin mummuni nousi salamana ylös ja alkoi huitoa johonkin toiseen suuntaan: "Mene tuonne! Ehkä sieltä löytyy jotakin!" En voinut käsittää, mitä hän tarkoitti, sillä meillähän oli jalkojen juuressa vaikka kuinka paljon kanttarelleja! Näin jälkeenpäin ymmärrän hyvinkin, mikä hänen tarkoituksensa oli.
Mutta kyllä niitä puolukoita sitten saatiin muutamaan ämpäriin tämän verran. Sienestäjä-eksperttimme löysivät suppilovahveroiden lisäksi myös muutaman tatin. Vaatii kyllä sellaista silmää tuo sienestys, että minulta olisi kyllä suurin osa jäänyt metsään.. Mutta pikku hiljaa!


2 kommenttia:

  1. Ihan tekee mieli mennä metsään, kun näitä sinun kuviasi katselee. Vieläkö siellä on noin kaunista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mene ihmeessä! Nyt siellä on vielä kauniimpaa, kun ruska on parhaimmillaan! :)

      Poista

Kerro, kerro kommenttis :)