maanantai 8. marraskuuta 2010

Lunta Turuus!


Turussa ei kuulemma koskaan ole kunnon talvea. Aina vain räntäkelejä ja loskaa, ja syynä on "tuo meri". Vaikka välillä tuli piirreltyä vihkoon, vaikka olisi pitänyt kuunnella opettajaa, on maantiedon tunneilta jäänyt mieleen kuitenkin syy tähän ilmiöön. Meressä on vettä on niin paljon, että se lämpenee hitaasti keväällä ja viilenee hitaasti syksyllä. Se siis lämmittää ilmaa pitkälle talveen asti, minkä vuoksi se, mikä tulee muualla lumena, tulee rannikolla sateena. (Nyt varmaan olisi maantiedon opettaja ylpeä!) 

Mutta nyt tuli lunta! No, sen verran, että se peittää asfaltin… mutta se on kuitenkin sen verran, että se peittää asfaltin! Perinteinen sunnuntai-iltapyöräilyni rautatieasemalta muuttui melkein kävelyksi, sillä nastarenkaita ei vielä ole, kypärä oli unohtunut ja tavaraa useita kiloja. Laiskuus kuitenkin voitti, ja muutin pyöräilyäni vieläkin varovaisemmaksi siitä, mitä se on ollut kaatumiseni jälkeen. Poljin siis hyvin hitaasti, ja ehdin huomata, kuinka joku muu oli myös päättänyt, ettei halua vielä laittaa kesälaitteita varastoon. Jokea pitkin lipui moottorivene - kaunista ja tunnelmallista katsoa, kun oli aivan pimeää.


Lumipalloja löytyy puskistakin.Elän siinä toivossa, että meri häviää pian talvelle. Ilmeisesti alkuviikosta on luvattukin lisää lunta! Erityisesti ensilumesta tulee aina joulu mieleen. Joulu tuli mieleen myös teemalehdestä, jota luin junassa (jännä, että joululehtiä myydään nyt jo, marraskuun alussa!). Odotan innokkaasti, millainen on Suomen joulukaupunki. Ehkäpä löydän jonkun torin, jossa saisi kuljeskella tunnelmoiden joulun ihania tuoksuja ja makuja… Niin, onko täällä paljon toreja tai myyjäisiä joulun aikaan? Osaisiko joku kertoa?2 kommenttia:

  1. Joulukapunki vois ottaa mun mielestä enemmänkin irti joulukapungi-statuksestaan, mutta esimerkiksi uusi Vähätori (siinä kirjaston nurkalla) on tunnelmallinen paikka talvella. Aura Street Market ainakin on ennen joulua jossa paikalliset myyvät tuotteitaan.

    Tätä blogia on muuten hauska lukea turkulaisena. :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:
    Oi, Vähätori on erittäin kaunis (jos nyt ajattelen oikeaa paikkaa :D)! Kiitos vinkeistä, joulua odotellessa!

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)