torstai 11. marraskuuta 2010

Täytyy sitä opiskelijankin syödä

Kuinka moni juuri kotoa muuttanut on huomannut, että yllättävän paljon menee rahaa ruokaan?

Kuva http://www.novodiabetespalvelu.fi/WebSite/Images/general/Foodcircle.jpg


Ja kun täytyisi sitten vielä syödä terveellisesti ja ruokaympyrän mukaan. Yllättävän usein tulee kuitenkin vietettyä iltapäiviä, jotka menevät leivän voimalla, "en minä nyt tarvitse muuta kuin purkkiananasta ja tätä leipää", tai sitten kumotaan nuudelipussi kattilaan. Aina tämä ei suinkaan johdu rahasta vaan myös laiskuudesta, sillä ei sitä aina vain itselleen jaksa tehdä.

Yksin syömisessä on myös se ongelma, että ruuat pilaantuvat helpommin. Minä en todellakaan ehdi aina syödä kokonaista leipäpussia viikossa tai ennen kuin se on jo vanhaa ja käppyräistä. Puhumattaakaan siitä, kuinka paljon päivässä sitä samaa leipää jaksaa syödä. Kaverini teki kerran maanantaina makkarakeiton ja sanoi, että koko viikon ruokaongelmat ovat nyt ratkaistu. Tämä on fiksua, halpaa ja hyvä vaihtoehto, mutta on siinä yksi mutta. Yleensä se sama ruoka alkaa nimittäin kyllästyttää viimeistään keskiviikkona, kun kattila on vielä puolillaan. Ja jos opiskelijan pakastin on kahden maitopurkin kokoinen, ei siinä paljon pakastella seuraavien viikkojen varalle.



Vaan onneksi on opiskelijoilla opiskelijaruoka. Ja kuinka hyvältä se maistuukaan monine vaihtoehtoineen! Tämä ateriaetu on todellakin tarpeellinen lisä opintotukeen, eikä kukaan opiskelija varmasti siitä valita. Turun yliopiston alueella on noin kymmenen ravintolaa, joten mieluista ruokaa löytyy varmasti. Niin saa aina kerran päivässä vaihtelua siihen makkarakeittoon. Tai purkkiananakseen, riippuen siitä, kuinka innokas ruuanlaittaja opiskelija-asunnosta löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)