torstai 17. maaliskuuta 2011

Eurooppalaista meininkiä

En voi olla alkuun hieman iloitsematta siitä, kuinka kivalta tuntuu jälleen kävellä kadulla. Tiedättekö sen tunteen? Kun aurinko on sulattanut jo pätkiä sieltä täältä, ja saa astella aivan kuivalla asfaltilla. Se on mahtavaa!

Mutta asianani ei ollut asfaltit ja niillä kävely, vaan Turun parhaan italialaisen ravintolan esittely. Oikeastaan uskon, että kyseinen ravintola on koko Suomen paras ja aidoin italialainen - suurin osa työntekijöistä on italiasta, sisustus on täydellistä perinteistä italialaista tyyliä - ja sitten se ruoka. Ravintola sijaitsee Hämeenkadulla, ja iloinen kaveri toivottaa asiakkaat tervetulleeksi:
Paikka on tietenkin Trattoria Romana. Tämä on niin hyvä ravintola, että ole käynyt siellä jo useamman kerran, vaikka kovin usein ei tule Turussa syötyä muissa kuin Unican ravintoloissa. Ruoka on todella maukasta, ja suosittelen alkuruuista varsinkin aivan perinteistä salaattia (jättimäinen ja vain neljä euroa!) ja bruschetta-leipää (en osaa lausua tuota sanaa, enkä varmaan myöskään kirjoittaa). Hinnat ovat kohtuulliset, ja esimerkiksi pasta-annoksen saa noin 14 eurolla. Onhan Turussa se joku Denniskin, mutta jos minulta kysytään, lähden ennemmin Trattoria Romanaan ihan jo aidomman tunnelman vuoksi.

Toinen kokeiltu paikka näyttää tältä:


kuva täältä

Piispankadulla sijaitseva Mansikkapaikka on pieni ja suloinen kahvila. Se on huone, jossa on vanha kakluuni ja muutama pöytä. Paikka oli minun makuuni ehkä liiankin kodinomainen, ja näin suomalaisena oli hassua istua vain pöytään ja pyytää, mitä haluaa. Halusin kaakaon. Kaakaossa oli persoonallinen maku, ja se maistui paljon paremmalta, kuin keskustan ketjupaikoissa. Jos pitää ranskalais-suomalaisesta välittömästä tunnelmasta, voin suositella tätä paikkaa, mutta jos tahtoo istua huomaamattomana kahvilan nurkassa, kannattaa suunnata jonnekin muualle.

Sellaista tänään, muistakaa pitää jalat lämpiminä vesikeleissäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)