tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kesää odotellessa

Turku ei tällä hetkellä pala vaan sulaa kovaa vauhtia - ja se tarkoittaa että kevät kevät kevät!

Opiskelijan kesä on pitkä, sillä se alkaa jo hyvissä ajoin toukokuussa ja jatkuu syyskuulle asti. Tästä syystä lyhyet pari kuukautta, jotka vielä ovat jäljellä, tuntuvat tuplaten hengästyttäviltä, sillä tenttien määrä on aika monta kertaa suurempi kuin kuukausien. Lisähengästystä tuo kesätöiden haku. Se on ollut monella käynnissä jo tammikuusta asti, ja moni (minä mukaan lukien) tuskailee, miksei saa töitä. Miksi töitä ei tunnu löytyvän, vaikka tarjoaa omaa työpanostaan työnantajalle, miksi vastassa on monesti no me nyt ei valitettavasti oikein tiedetä vielä tai kun toi Minttumaari oli viime vuonnakin, niin me nyt otetaan se uudestaan. Hyvä tietenkin Minttumaarille, mutta moni palaa mol:n sivuille ja jatkaa hakemusten ja ansioluetteloiden lähettelyä.

Onneksi on kuitenkin olemassa varatie: kesällä opiskelu. Se ei ole välttämättä kovin mukavaa tai tuottavaa, mutta saapahan enemmän aikaa rannalla lokoiluun. Harmi vain, että aikakauslehden sijasta seurana onkin sitten kauppatieteiden tai sosiologian kurssikirja.

Vaan onhan tässä vielä aikaa hermostua parin kuukauden ajan työnhaun merkeissä, ja haluan uskoa siihen, että sinnikkäille ja ei-nirsoille löytyy aina töitä. Monen opiskelijan elämästä ei kuitenkaan meinaa näin kiireisen tenttisuman aikaan löytyä aikaa monituntisille työnhakuruljansseille. Vaan kun sen kerran tai pari tekee, niin eiköhän sitten nappaa.

Ja sentään - nyt on jo kevät! Kevyempi takki on kaivettu kaapista jo viikko sitten, ja mikä riemu onkaan herätä aamulla valoon. Se on todellinen riemu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)