tiistai 8. maaliskuuta 2011

Työtä siellä ja työtä täällä

Työ on ihmisen elämässä niin tärkeää, että sihen viittaamia sanontoja on olemassa paljon. Koska koulu on lapsen työtä ja opiskelu on opiskelijan, näin hommien jälleen kasaantuessa minusta tuntuu muutama sanonta hyvältä samaistumiskohteelta.Toinen työ on toisen työn lepo - Tätä ovat isovanhempani viljelleet siihen malliin, että siitä on serkuspiirissä tullut jo hauska sisäpiirivitsi. Mutta mitä enemmän tajuan maailmasta, sitä enemmän ymmärrän myös tätä sanontaa. Erityisesti omaan kotiin muuttaminen on tehnyt sanonnasta totta. Voi, kuinka olenkaan onnellinen, jos voin pitää taukoa lukemisesta siivoamalla tai viemällä roskat! Ja kuinka kivaa onkaan mennä kesätöihin, jolloin ei tarvitse ajatella opintoja pätkän vertaa - ja kuinka kivaa onkaan sitten aloittaa lukeminen jälleen elokuussa.

Työ ei tekemällä lopu - Tätä en haluaisi allekirjoittaa, sillä alitajunnassa on monesti monien töiden välissä suloinen toive siitä hetkestä, kun kaikki hommat olisi tehty, koko asunto olisi siisti, olisin kerrannut ja lukenut ja tehnyt kaikki opiskeluhommat, jääkaappi olisi täynnä ruokaa, olisin lukenut kaikki "nämä on luettava joskus"-kirjat, olisin katsonut kaikki "nämä on joskus katsottava yleissivistyksen vuoksi"-elokuvat, olisin soittanut kaikille niille, joiden yhteydenpidosta olisin tuntenut huonoa omaatuntoa... Mitäköhän minä sitten tekisin? Istuisin ja tuijottaisin seinää?Raskas työ vaatii raskaat huvit - Hetkinen... tätähän käytetään tekosyynä esimerkiksi silloin, kun juodaan änkyräkännit. Voihan tämä pitää paikkansa, mutta monesti itse ainakin raskaan työn keskellä toivon hetkeä, jolloin voisin vain olla ja tehdä, mitä mieleen juolahtaa.


Laiska töitään laskee - Niin se vain on, että laskemisesta ei enää ole mitään hyötyä, toisin kuin silloin, kun "Veli ei ole muuta kuin pistänyt pyykkikoneen pyörimään, mä olen siivonnut keittiön tänään kaksi kertaa, nyt on kyllä sen vuoro!"

Niin, ja tietenkin työ tekijäänsä kiittää - Varsinkin, jos tentistä tulee hylätty.Kuvat täältä ja täältä.
 

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa tuo kommentti, että työ tekijäänsä kiittää varsinkin, jos tentistä tulee hylätty! Voi miten lämmitti vanhan opiskelijan sydäntä! Tsemppiä vaan ja kimppuun uudestaan. Töitä on niin ettei ehdi tehdä mitään muuta, mutta sitä se opiskelu on. Miten se voisi siis kiittää tämä loputon työ?
    Sitä täällä opintojen keskellä ajattelin ...

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: kiitos kommentista!

    Joo, kovasti on tässä hommia yritetty taas tehdä, toivottavasti ensi kerralla pääsen lävitse. Eletään toivossa, että se jonain päivänä vielä kiittää... :D

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)