keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Hämeenkadun olemus

No niin, siitä Hämeenkadusta kun ehdin jo vihjailemaan, niin tässäpä se sitten olisi:


Turun keskusta-alueen toinen pääkeskus sijaitsee mielestäni Hämeenkadulla. Ihminen löytää sieltä vanhojentanssipukua lukuunottamatta oikeastaan kaiken tarvitsemansa: On pankkia, käsityöliikettä, pyöräkorjaamoa, silmälasikauppaa, kirjakauppaa, ruokakauppaa, baareja ja ainakin viisi ravintolaa. Yhdestä olen kertonut jo aiemmin (Trattoria Romana), ja tässä on eräs toinen:


Tästäkin olen jo kertonut joskus syksyllä, nimittäin Akateemisesta Hesestä. Kyseinen ravintola kuvaa mielestäni koko kadun olemusta melko paljon - Hämeenkatu on hyvin opiskelijaystävällinen. Syykin on selvä: kadun molemmilla puolilla sijaitsee yliopistorakennuksia ja monta tuhatta sinisen opiskelijakortin omistajaa pyörii siellä jatkuvasti.

Hämeenkadulta löytyy myös yliopistollinen sairaala. Jos katsoo sen vanhaa rakennusta Yliopistonmäeltä, se näyttää vähän ruotsinlaivalta.


Kirjakaupasta luonnollisesti saa kaikenlaista, mitä opiskelijat tarvitsevat. Nälkäinen opintotuen alainen saa halvan aterian Hesestä tai kebabeeriasta. Hämeenkadulta löytyy myös MultiPrint, jonka kopiokoneet todennäköisesti nostavat koko kadun lämpötilaa parilla asteella, sillä niitä käytetään aamusta iltaan (En tiedä, kuinka se oli ennen, mutta ainakin nykyään yliopistossa tarvitaan hirvittävä määrä paperia; "tulostakaa nämä ennen luentoa tai sen jälkeen, tuokaa tämä kolmena kappaleena lokerooni, kopioikaa koko ryhmälle tämä artikkeli.."). 

Ruokakaupoissa (joita löytyy sekä ässille että plussille) on laajin lähikaupassa näkemäni alkoholihylly - karjalan ja pirkkapäärynäsiiderin lisäksi sieltä löytyy varmasti yli viittäkymmentä muutakin lajia! Siinä se ilmeisesti nähdään, kuinka kysyntä ja tarjonta kohtaavat... Tanssimaankin pääsee halutessaan - ehkä yksiselitteisin mainoslause ikinä löytyy Hämeenkadulta:


Tervetuloa Hämeenkadulle!

5 kommenttia:

 1. osuvasti kuvaat Hämeenkadun elämää:)

  VastaaPoista
 2. Mutta yksi tärkeä sieltä puuttuu - Alko! Onko Bailabaila vielä pystyssä?

  VastaaPoista
 3. Totta - lähin Alko taitaa olla Wiklundissa. Bailabaila on ilmeisesti yhdistetty johonkin toiseen baariin (?), ja tarrat on ainakin seinässä, eli eiköhän se ole ihan toiminnassa. En ole koskaan käynyt, joten ihan sataprosenttisen varmaksi en voi sanoa.

  VastaaPoista
 4. Erityisesti arkipäivinä siellä on ollut kovia opsikelijabailuja - toivottavasti vieläkin. :)

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)