lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kuinka tutustuin Tukholmaan

Lupasin alkuviikosta kertoa teille, kuinka tutustuin erääseen toiseen kaupunkiin. Itse asiassa tutustuin kahteen: Helsinkiin ja Tukholmaan. Lyhin reitti olisi tietenkin ollut Turusta Tukholmaan, mutta lyhin ja nopein reitti ei välttämättä ole aina se paras.

Kyseessä oli lomaristeily ja olin aivan innoissani, sillä matkaseuralainen oli mitä parhain (poikaystävä) ja samoin matkakohde. Kävin viimeksi Tukholmassa noin 30-40 cm lyhyempänä, joten muistikuvani kaupungista olivat vähintäänkin hatarat. Ensin mentiin kuitenkin Helsinkiin, ja sieltä bongasin jotakin Turkuun liittyvää:
Kun Turkua sanotaan Pohjolan Roomaksi, on Tukholma Venetsia. Tukholmassa on hirvittävästi saaria ja kauniita jokia ja siltoja. Ja voi, mitä taloja... en tiennytkään, että Tukholman vanha kaupunki on näin hieno:


Aivan niin kuin vaalea talo olisi levinnyt oikealle kasvattamalla viereiseen taloon tuollaisen ulokkeen!

Päivä oli loistava turisteille (ja tietysti kaikille muillekin, paitsi niille, jotka joutuivat viettämään sen yksin sisällä toimistohuoneessa tai koulussa), sillä aurinko paistoi ja pakkasta oli vain pari astetta. Tutkailimme kauppoja, taloja, kujia ja kävimme myös Nobel-museossa kuulemassa, kuka tämä herra Nobel oikein oli, ja millä tavalla hän liittyy palkintoihin. (Museo löytyy vanhasta kaupungista aivan kuninkaanlinnan läheltä).
Sitten kävimme myös kirkossa, jossa Viktoria ja Daniel vihittiin viime kesänä. En tunnusta katsoneeni häitä kokonaisuudessaan ja sitten vielä uusintaa seuraavana päivänä. En myöskään ostanut tavoistani poiketen yhtään Ilta-Sanomia tai Iltalehtiä viime viime kesänä häiden aikoihin...
Uskomatonta, että Tukholma on niin lähellä Turkua, että sinne pääsee yhdessä yössä parilla kympillä! Mutta satamakaupungin eduista täytyy kirjoittaa aivan oma päivityksensä. Reissu oli kuitenkin mahtava, ja kaupunki oli tutustumisen arvoinen - niin paljon, että sinne täytyy mennä joskus uudelleen pidemmäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. Tukholma on hieno - oletko ajatellut, että menisit sinne opiskelijavaihtoon?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:
    Hieno oli, mutta ainakaan tällä hetkellä en ole harkinnut sinne lähtemistä :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)