keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pakkasen jäädyttämiä ajatuksia

Tänään aamulla maa kimalteli ihan ihmeellisellä tavalla. Aurinko ei ollut vielä noussut ja oli niin kylmä, että hattu ja takin huppukin tuntuivat liian vähäisiltä pään lämmittämiseen. Mutta maa kimalteli niin kauniina, että se melkein sattui silmiin. Mikäköhän ilmiö tällainen on?
Kaupungissa ihmisistä osa juoksi, koska oli niin kylmä. Fontanassa join kaakaota, joka maistui ihanalta, koska se oli lämmintä ja, mikä tärkeintä, siinä oli kermavaahtoa. Kuitenkaan se ei ollut ihan yhtä hyvää kuin poikaystävän tekemä, johon on sulatettu suklaata. Tietenkään ei ollut yhtä hyvä, mutta hyvä silti kuitenkin.

Ajattelin tänään, että tulisipa kesä, jotta voisi pukeutua nätimmin. En tiedä, olisinko enää hengissä ilman äidin vanhaa villapaitaa, joka päällä ei kylmyys pääse iskemään keskivartaloon. Katselin haikeana kukkakaupan ikkunasta kukkia ja ajattelin, että ehkä voisin ostaa sellaisen, jos vain saisin sen vietyä jotenkin kotiin. En ole syönyt kunnollista itse tehtyä salaattia pitkään aikaan, sillä salaatit ja kurkut jäätyisivät matkalla kaupasta kotiin. Oletteko koskaan nähneet kunnolla jäätynyttä kurkkua? No minä olen. Sille ei käy samoin kuin marjoille, sitä ei voi enää syödä.
Joki on kestänyt jo monta päivää tätä pakkasta, eikä se vieläkään ole kovin jäässä. Uskomatonta. Tällaisina päivinä, jolloin koululaistenkin kauan odotettu ulkoliikunta vaihdetaan sisäliikunnaksi, tulee väkisinkin mieleen, että miksi ihmeessä ihmiset ovat joskus päättäneet asettua tällaiseen maahan. Ja heti sen ajatuksen jälkeen olen vähän ylpeä: minähän pärjään tässä kylmyydessä ja samoin kaikki muutkin suomalaiset - ja meidän yhteiskuntamme ei kaadu, vaikka pakkasta olisi monta viikkoa putkeen. Siinäpä vasta saavutus - miettikää, mitä Italiassa tapahtuisi, jos sataisi lunta.


4 kommenttia:

 1. Ostokset saa jäätymättä kotiin, kun repun pohjalle heittää kuumavesipullon. Täyttää vaikka ihan tavallisen 0,5l limsapullon lähes kiehuvalla vedellä (ei liian kuumaa, ettei muovipullo sula) ja heittää sen vaikkapa villasukan sisään kotoa lähtiessä. Kotimatkalla ottaa pullon pois villasukasta ja tällöin pullo ei ole enää niin kuuma, että polttaisi ostokset, mutta pitää niitä lämpimänä tarvittavan matkan. Ja kurkunhan voi siinä vaiheessa pistää villasukan sisään. ;) Ja onpa sitä joskus tullut basilikakin kotiin roudattua takin sisällä. Kyllä hätä aina keinot keksii. :D

  VastaaPoista
 2. Entisaikaan ihmiset pysyttelivät varmaan pakkasella tuvan lämmössä, eikä tarvinnut lähteä töihin kodin ulkopuolelle niin kuin nykyisin.

  Näillä pakkasilla jäisikin mieluiten kotiin:)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Hei, tuohan on hyvä vinkki! Täytyy varmaan tehdä noin, niin saisi vihdoin sitä kunnon salaattiakin! :D

  Sussi: Jep, ei kovasti houkuttele lähteä aamulla ennen aurinkoa minnekään. Kuitenkin se tunne, kun pääsee pakkasesta sisälle lämpimään, on aika korvaamaton :)

  VastaaPoista
 4. "miksi ihmeessä ihmiset ovat joskus päättäneet asettua tällaiseen maahan. Ja heti sen ajatuksen jälkeen olen vähän ylpeä: minähän pärjään tässä kylmyydessä ja samoin kaikki muutkin suomalaiset - ja meidän yhteiskuntamme ei kaadu, vaikka pakkasta olisi monta viikkoa putkeen. Siinäpä vasta saavutus"

  No on kyllä samanlainen saavutus, kun vaikka se että istuu vuodesta toiseen itsepäisesti muurahaispesässä ja kehittää kaikenlaisia konsteja säästyä muurahaisenpuremilta. Wau! Sen sijaan että vain siirtyisi pois siitä muurahaispesästä... ;) Mutta toisaalta vaikeaahan se on kun kaikki sukulaiset ja kaverit istuu siinä samassa pesässä. Onneks kohta on edessä taas se neljän kuukauden pätkä ihmiselämään sopivaa ilmastoa.

  t. Arvaat kuka (koukussa edelleen ja töissä koneen äärellä...)

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)