torstai 26. huhtikuuta 2012

Hirvensalon Taidekappeli

Eilen Turusta tuli paljon suurempi kuin se on ennen ollut; huomasin jälleen kerran käyttäväni ja asuvani vain hyvin kapeaa ja pientä osaa Turusta. Kävin nimittäin ensimmäistä kertaa Hirvensalossa laskettelurinnettä kauempana. Lähdin matkaan kahden vaihto-opiskelijakaverini kanssa, ja tavoitteenamme oli Hirvensalon taidekappeli, jossa kolmas kaverimme esiintyi Turun taideakatemian konsertissa...

Tämän nähdessään vaihtarikaverini huudahti tuskasta, sillä kukaan ei ollut kertonut hänelle aikaisemmin, että laskettelukeskus olisi ollut näin lähellä!
Kävimme viileällä uimarannalla haistelemassa suolavettä ja tuulta. Vielä hetkeen en todellakaan uskaltaudu uimaan, vaikka vaihtarikaverit ovat olleet avannossakin. Totesin, että minä en ole ikinä ollut avannossa enkä mene. Sitten alkoi jälleen se selitys siitä, kuinka ihana tunne sen jälkeen on, ja varmaan ihmettelyä siitä, ettei joku suomalainen ole ollut avannossa... Mutta kiitos ei, minä odotan nykyään kesäkuuhun (toukokuun loppuun, jos on poikkeuksellisen lämmin kevät, ja nyt ei ole.)


Kevätkukkia.Me repesimme nauruun, kun huomasimme tämän kartan. "On se hyvä, että tälle rannalle on laitettu kartta!"

En ole koskaan nähnyt Hirvensalon taidekappelin kaltaista rakennusta. Aluksi se näytti siltä, ettei se sovi maisemaan mitenkään. Sen jälkeen se alkoi näyttää kiinnostavalta ja lopulta jopa hienolta.
Tässä vaiheessa se oli jo tosi hieno.

"Hieno" ei kuitenkaan ole se sana, millä kuvailisin kirkon sisätiloja - pikemminkin sanat: "uskomaton", "poikkeuksellinen", "erikoinen", "jylhä", "upea" olisivat niitä sanoja. Nettisivuilla sanotaan, että "Kappeli on kuin 'kuparikylkinen kala tai aaltojen vihreäksi huuhtoma, nurin käännetty vene.'"


Uskomattoman hieno sisäänkäynti!


Ilmeisesti kirkossa ei juurikaan pidetä jumalanpalveluksia vaan taidenäyttelyitä, konsertteja ja joitakin lyhyempiä hartaustilaisuuksia. Tällä kertaa kyseessä oli Turun musiikkiakatemian konsertti "Domino Figures", jossa oli kitaristeja sekä laulajia ja muutama muukin muusikko. Konsertti oli aivan upea - en ole kuin ihan pari kertaa aikaisemmin kuullut klassista kitaraa. Ja kuulkaa - kyllä jäävät kaikki rokkikitaristit kauas taakse, nämä muusikot nimittäin esittävät vartin mittaisia teoksia, joissa ei tehdä muuta kuin näppäillä...


Oli mahtavaa käydä Turussa sellaisessa paikassa, jossa ei ole koskaan ennen ollut lähelläkään. Jos joskus käyt Hirvensalossa, älä vain aja tämän kappelin ohitse!

P.s Onko teidän mielestä parempi, jos kuvat ovat tällaisia suuria?
 

5 kommenttia:

 1. Ihan uusi paikka minulle, täytyy pistää mieleen.

  Tämä kuvakoko on kyllä hyvä, näyttävä.

  VastaaPoista
 2. Hirvensalon taidekappeli - johan on rakennus. Kun sitä katsoon eri suunnista ja eri kulmista, niin sen voi ajatella muistuttavan vaikka mitä. Siipeä, suomua, kokkaa, sytytintä, pommia, käpykakkua, hammasta, piikkiä, levyä, kappelia, avaruuslaivaa, jne...

  Moinen kohde täytyy laittaa ehdottomasti bongauslistalle, kun nyt onneksi jo tietää, että sisältö on kuitenkin "turvallinen".

  Sulla on muutoinkin kivoja fotoja. :-)

  VastaaPoista
 3. Sussi: itsekin kyllä alan tykästyä näihin suurempiin kuviin :)

  Anonyymi: totta - taiteellahan on aina monta tulkintaa, ja ehkä siksi tämä on taidekappeli :D Oma suosikkini on ehkä käpykakku tai avaruuslaiva!

  VastaaPoista
 4. Olimme eilen taidekappelissa katsomassa, ei ole ennen tullut käytyä,vaikka Turussa asutaankin.
  Siellä oli iltahartaus, antoi voimaa ja rauhantunnetta.
  Kaunis idyllinen paikka, kannattaa poiketa...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: upeampaa paikkaa hartaudelle on vaikea keksiä - ellei sitten olisi aivan ulkona kalliolla auringonlaskussa. Paikka kun on todellakin upea, idyllinen ja rauhallinen.

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)