lauantai 28. huhtikuuta 2012

Turun kaupunginteatteri + kilpailu!

Olen pyöräillyt monesti Turun kaupunginteatterin jykevän jokirantarakennuksen ohi, mutta käynyt vain kerran sen sisäpuolella. Viime syksynä olimme opintoihini liittyen katsomassa Kesäyön hymyilyä, ja vasta silloin pääsin kurkistamaan teatterin ulkokuorten taakse. Näytelmä oli ihan hauska, musikaalikomedia, mutta ei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Oli kuitenkin ihanaa viettää ensimmäistä teatteri-iltaa Turussa.

Tämän kevään suurtapaus on ollut Linnateatterin ja Kaupunginteatterin yhteistyönä tehty Kakola-rockmusikaali. Minun on koko kevään täytynyt käydä katsomassa tämä näytelmä, mutta jostain syystä en vain ole ehtinyt. Se pyörii kuitenkin vielä toukokuun ajan, joten halukkailla on yhä pari viikkoa aikaa hankkia liput itselleen.

"Musikaalin tarina vie katsojan legendaarisen vankilan Pohjoisselliin, minne tuomiotaan astelee lusimaan vanki nimeltä Leo. Elinkautisen tuomion saanut karski linnaruuna ei osaa aavistaa, että häntä etsitään. Leon tytär Laura ei nimittäin tunne isäänsä ja voidakseen edetä elämässään Lauran täytyy löytää Leo. Vierailu Kakolassa johtaa kuitenkin arvaamattomaan katastrofiin. Leo saa viimeisen tilaisuuden lakata pakenemasta ja valita toisin."
Turussa menee myös muutama hauskanoloinen lastennäytelmä. Pienempien kanssa voi lähteä katsomaan esimerkiksi Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä tai Pikku Prinssin.  Myös hieman vanhemmille tarkoitettu näytelmä Iso Prinssi (k-18)  Vaikuttaa kiinnostavalta. "Mutta kenelle me aikuiset oikeastaan esitämme järkevää? Kenelle me lavastamme ja mitä? -- On hauska, ei tarvitse osallistua."

Ensi syksynä aion ihan varmasti tehdä toisen reissuni teatteriin ja mennä katsomaan näytelmän Kui-joen silta. Tällaiselle kaupunkiinmuuttajalle se on lähes välttämätöntä - revyy-muotoinen teatteriesitys nimittäin liittyy Turkuun ja turkulaisen ihmisen toimintaan (ja sehän, jos mikä, minua kiinnostaa :D).Kilpailu

Turun kaupunginteatteri on lahjoittanut kaksi teatterilippua teille arvottavaksi. Liput ovat 11.5. olevaan Michael Frayn näytelmään Tilanne Päällään. Näytelmä on kuuluisa farssi, joka on tavallaan metateatteria - näytelmä siitä, kuinka tehdään näytelmää.

"Näytelmän alussa teatteriseurue harjoittelee ohjaajan johdolla farssia; harjoitukset ovat alkaneet hyvissä tunnelmissa. Vaikka juuri ensi-illan alla pääosanesittäjällä onkin vaikeuksia muistaa repliikkejään, eivätkä esiintyjät aina tiedä, mistä näyttämön lukuisista ovista kulloinkin on määrä kulkea, odottaa työryhmä avoimin mielin alkavaa esityskautta."

Jos siis haluat voittaa itsellesi ja seuralaisellesi liput kyseiseen näytelmään, kirjoita kommenttiboksiin tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen mirada@hotmail.fi, miksi juuri sinun tulisi päästä nauttimaan hauskasta teatteri-illasta. Osallistumisaikaa on maanantaihin klo 20.00 asti. Muistathan kirjoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta voin ottaa yhteyttä, mikäli voitat liput.

p.s. muista se sähköpostiosoite! Ilman s-postia olevat kommentit eivät osallistu kilpailuun. Jos et siis halua paljastaa osoitettasi, voit lähettää minulle suoraan sähköpostia.

Kursivoidut kohdat sekä kuvat Turun kaupunginteatterin sivuilta.

5 kommenttia:

 1. Minä ansaitsisin liput, koska en ole koskaan käynyt Turussa teatterissa, ja olen vasta muuttanut tänne pari viikkoa sitten. :)

  sannakm@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Lippu kuuluisi minulle, koska olen jo pitkään halunnut käydä Turun kaupungin teatterissa. Lisäksi saisin taas yhden hyvän syyn kulkea ihanan kukitetun kävelysillan yli:)

  maikkisohvi@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. En käy juurikaan teatterissa, joten tämä olisi hyvä mahdollisuus minulle yllättää kumppanini kultturellilla tempauksella!

  stuntjeee@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Jotta voisin viedä puoliskon ylläritreffeille kulttuurin pariin! :)

  (jose miuku ajastaika.com)

  VastaaPoista
 5. En ole ollut todella pitkään aikaan teatterissa, ja koska olen muuten innokas kulttuurinkuluttaja, kaipaan jo kovasti teatterinäyttämön äärelle. Lisäksi minulla on myös samanhenkinen ystävä, joka nauttisi myös teatteriretkestä. Opiskelijabudjetti on kuitenkin esteenä omatoimimatkailulle.

  vemahe @ utu.fi

  VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)