tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kaupungin isoin kirppari

No nyt ollaan Turussa, ja KAMERANI ON VIIMEIN KÄYTTÖKUNNOSSA! Oikeastaan siinä ei ollut muuta vikaa kuin se, että latauspiuha oli kadonnut jonnekin kolmen asunnon välille. (Tiedoksi uusille lukijoilleni, että en siis omista näistä asunnoista yhtäkään.) Valitin jälleen karmeaa kohtaloani poikaystävälle: "Mä olen koko ajan reissussa, ei se ole ihmekään, että kaikki hukkuu... Ehkä se piuha on jäänyt junaan". Tähän hän totesi: "No sun täytyy ensi kerralla sitten vilkaista junan penkin alle, jos se löytyisi." :) Sen jälkeen hän kaivoi esiin nettikaupan, josta saimme minulle uuden piuhan. Tässä kuvasatoa:

Olen pari kertaa uskaltautunut syömään Åbo Akademin ruokala "Gado Gadoon". Uskaltautunut siksi, että ruotsintaitoni eivät ole niin hyvät kuin toivoisin - eräänkin kerran eräs ystävällinen mies kysyi minulta ruotsiksi "Vad söker du?" ja minä hätäännyin niin, että vastasin suomeksi äkkiä: "Öö.. mä... mä vaan kattelen...kiitos.." Ehkä minun täytyy käydä tästä lähtien vain Åbon ravintoloissa syömässä, jotta ruotsini hioituisi hieman. Suosittelen kuitenkin Gado Gadoa - ruoka on erittäin hyvää, salaatit tosin hieman omituisia.

Kävin toki myös keskustassa ja ensimmäistä kertaa kirjaston vieressä olevalla kirpputorilla. Ja mikä määrä huoneita siellä olikaan! Kannattaa poiketa kirpputorille ihan vaikka vain tutkiakseen vanhan talon arkkitehtuuria ja pohtiakseen, kuka siinäkin on aikoinaan asunut... 


Tämän jälkeen jatkoin Hansaan, jonka uusi osa on vihdoin valmistunut. Talon verhoilu on päättynyt parisen viikkoa sitten, ja uudet portaikot kiiltelivät puhtauttaan. "Kultatalossa" oli paljon uusia liikkeitä, sekä yläkerrassa ulkomaanmatkoilta tuttu food court. Se tarkoittaa paikkaa, jossa on monta pikaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa lähekkäin, ja kaikilla yhteiset pöydät. Näin nälkäinen asiakas voi valita, tekisikö mieli salaattia, subia, pizzaa tai ehkä hampurilaista, ja kaikki paikat ovat kätevästi vierekkäin. Ja jos vaikka lounasseuralainen haluaa jotain muuta, se ei haittaa, vaan silti voidaan mennä samaan paikkaan. Aika moni ravintolapiste oli vielä tyhjänä, mutta toivottavasti Turkuun saadaan tästä hyvä ja toimiva lounaskompleksi!


Tämän paikan aion käydä testaamassa vielä tällä viikolla.

Lopuksi täytyi tietenkin vielä käväistä vakipaikassa, eli Hansan italialaisessa jäätelöbaarissa. Siellä voi halutessaan harjoitella italiaa, kuten eräs herra teki; hän astui sisälle kahvilaan ja sanoi niin italialaisittan "Buongiorno! Un espresso, per favore!" että olin varma siitä, että hän oli itsekin italialainen. Sen jälkeen hän kuitenkin jatkoi yhdelle myyjistä hyvin turkulaisittain: "Angelo, kattosiksää motogeebeetä?"


Hyvät ihmiset, maksakaa se 50 lisäsenttiä kermavaahdosta, se kannattaa.


No siihen ne kuvat loppuivat lopultakin!

2 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä käyntipaikoiksi:) Josko seuraavalla kerralla...

    VastaaPoista
  2. Mutta viime kerralla sulla oli kyllä myös aika hyvä kohde, Ruissalo :)

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)