tiistai 29. toukokuuta 2012

Läntisen pitkäkadun olemus

Eräänä keväisenä päivänä jonkin aikaa sitten kuljin Läntistä pitkäkatua pitkin. Siinä kulkiessani tulin siihen tulokseen, että katu on niin erikoislaatuinen, että se ansaitsee aivan oman päivityksensä ja huomion Turun kaduista. Onhan siellä kuvattu jopa Varestakin.

Jos vaikkapa tulee rautatieasemalta, voi vilkaista ensin toiseen suuntaan ja todeta, ettei tämä pätkä Pitkäkatua vaikuta niin kiinnostavalta....
...Ja sen jälkeen voi kääntyä katsomaan toiseen suuntaan, jossa korkeat kerrostalot muodostavat väliinsä syvän käytävän. Tuon kadun olemusta on lähdettävä tutkimaan!
Kun uskaltautuu käytävään ja ohittaa Siwan, jonkun ravintolan ja erikoisia keräilytavaraliikkeitä, törmää taloihin, jotka ovat kuin jostain toisesta maasta. Eihän Suomessa ole näin kauniin värisiä kivitaloja! Viereen on säästetty jokin puutalokin, jes!
Taloja ei kuitenkaan kannata ihastella liikaa, sillä on varottava liikennettä, joka on maanalaisen parkkipaikan suuaukolla. Jos on siis autolla liikkeellä, voi parkkeerata Taidemuseon alapuolelle PLouhiin. Takana siintää myös kyseisen museon uudisosa.
Selvittyään liikenteestä voi todeta, että ollaanhan sitä kuitenkin Suomessa ja Turussa, sillä on tänne yksi laatikkokin rakennettu. Takana oleva hotelli näyttää silti ihan rantalomakohdehotellilta.
Mutta kaikista komein talo on silti siinä vieressä, joten ei kannata tuhlata liikaa aikaa laatikoiden kauhisteluun.
Talojen jälkeen huomio kiinnittyy kuitenkin väkisin liikkeisiin, joiden näyteikkunat on peitetty. Tällä kadulla näitä aikuisviihdeliikkeitä on ainakin neljä, joten oikeastaan tämä on Turun punaisten lyhtyjen alue...
Ja kun Läntinen Pitkäkatu lopulta päättyy ja seisoo bussiasemalla, voi kääntyä katsomaan taakseen ja pohtia: "Oliko se nyt muka niin pitkä katu?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)