maanantai 7. toukokuuta 2012

Sadelenkki

Kaikista niistä edellisviikon ihanan aurinkoisista päivistä osasin valita aamulenkilleni juuri sen ainoan sateisen ja inhottavan. Vaan kun kuitenkin olin päättänyt, että "Nyt urheillaan", niin eihän siinä sopinut perääntyä, vaikka ovea avatessa kostea ja kylmä ilma naurahti minulle...

Suuntasin lenkille yhteen Turun keskusta-alueen kätevimmistä reiteistä: Koroistenniemelle. Lyhyesti sanottuna lenkki on ensin toista puolta jokea Halisiin, siellä sillan yli ja toista puolta takaisin. Suunta vapaa. Reitin varrella on myös ulkokuntosali, jossa voi testata esimerkiksi leuanvetotaitojaan. Yleensä vastassa on paljon muitakin lenkkeilijoitä, mutta tällä kertaa ei ollut juurikaan. Suurin osa vastaantulijoista oli eläimiä:


Niin, tietysti huomenna on pouta!

Näitä lintuja on Turussa ihmeen paljon, mutta aina se on yhtä hienoa törmätä yhteen!


Koroistenniemi on historiallisesti merkittävä paikka, sillä Piispanistuin ja kirkko on sijainnut siinä ennen Tuomiokirkon rakentamista. Kuvaa saa klikkaamalla suuremmaksi, jolloin tekstikin pitäisi näkyä, siinä kiinnostuneille lisätietoa.

Joen varrella on erikoisia, vanhoja puutaloja. Osa on ränsistynyt ja näyttää hylätyltä, kun taas joidenkin pihaa on hoidettu ainakin jonkin verran, ja näyttää siltä, että siellä voisi joku asuakin. Olen kuullut huhua, että ainakin joku näistä taloista olisi Turun kaupungin omistama. Talo on jätetty auki, jotta niinsanotut laitapuolen kulkijat voivat viettää siellä tarvittaessa yönsä. En tiedä tämän paikkaansapitävyyttä, mutta ainakin tällaisia henkilöitä tapaa jonkin verran näillä main.Reitillä on siis vaikka mitä nähtävää. Suosittelenkin lenkkeilemään Halisten lenkin, mikäli olet Turussa ja lenkkeilytuulelle satut. Valitse kuitenkin mielummin aurinkoinen sää kuin märkä ja sateinen...

2 kommenttia:

  1. Kultsi, oli ihan pakko kirjoittaa että se lintu on fasaani!! :) Ihanan keväisen haikean tekstin olit kirjoittanut tuohon ylös. Itsekin mietin, mikä se fiilis oli kun käveli kotiin bussipysäkiltä kevätjuhlan jälkeen. Koivut olivat jo lehdessä, ja laukut mökillelähtöön jo pakattuna. Ylpeys pakotti rinnassa kun näytettin todistukset vanhemmille. Voi niitä lapsuuden keväitä! :) niin, siirineiti täällä vain kirjoitteli. Ihanaa kun tulet kotiin.

    VastaaPoista

Kerro, kerro kommenttis :)