sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Kiitos Turku 2011

Olen melko huono Turku-bloggari tänä viikonloppuna, sillä EN ole Turussa ENKÄ ole kirjoittanut aiheesta mitään. Olen vain kiitänyt kotikaupunkiin mahdollisimman nopeasti, nähnyt kaikkia tärkeitä ihmisiä ja tehnyt joulupukkiostoksia.

Turussa on siis vietetty kulttuuripääkaupunkivuoden kiitosviikonloppua, ja kaupunki sekä erityisesti jokiranta on ollut täynnä kaikenlaista tapahtumaa ja valoshowta. Jos joku kävi katsomassa, niin kommentoikaa ja kertokaa, miltä siellä näytti. Kuvista päätellen ainakin upealta...

kuva turku2011.fi
Kuva Perttu Saksa, turku2011.fi

Jos harmittaa, ettet ehtinyt ihastelemaan valoja (minua ainakin hieman harmittaa), niin ei hätää -  Teatterisillan ja puiden valaistus jatkuu uudenvuodenpäivään asti.

Lisäksi Aurajoen suulla olevaan telakkanosturiin äskettäin paljastettu Tarja Ervastin taideteos Mater marinum jää pysyväksi muistoksi kulttuuripääkaupunkivuodesta. Sitä ehtii ihastelemaan siis! Pääkaupunkivuoden viralliset sivut luonnehtivat teosta näin:

"Käytöstä poistettuun telakkanosturiin toteutettu uusmediateos koostuu vuoden- ja vuorokaudenaikojen mukaan vaihtelevista valo- ja videoelementeistä sekä kiviveistoksesta.

Mater marinum, merellinen äitihahmo, kantaa muistumia kaupungin teollisesta menneisyydestä. Nosturin rakenteisiin sovitetuilla videonäytöillä liukuu värejä ja muotoja, joihin lomittuu laivoihin, laivanrakennukseen ja merenkulkuun liittyvää kuvastoa.

Keväällä 2012 teos täydentyy vielä tummasta dioriitista valmistetulla kiviveistoksella. Nosturin koukussa roikkuvan luonnonkivilohkareen halkeamista kajastaa valo. Museonosturi taideteoksen puitteena on tärkeä kaupunkikuvallinen merkki, jonka vanhimmat turkulaiset muistavat vuosikymmenien takaa. Ervastin teos tuo elämyksellisesti esille satama-alueen laivateollisuuden pitkän perinteen."

Mater Marinum, turku2011.fi
On siis vähitellen aika kiittää ja sanoa hyvästi kulttuurikaupunkivuodelle. Kirjoitan siitä vielä jotain kattavampaaki, vaan en vielä, sillä jotakin tapahtumia on yhä tiedossa - esimerkiksi uudenvuodenaattona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)