perjantai 30. joulukuuta 2011

Viimeinen kulttuurivuosipäivä

Huomenna on uudenvuodenaatto, ja Turun virallinen kulttuuripääkaupunkivuosi päättyy. Monet ovat toki sitä mieltä, että Turku on kulttuuripääkaupunki joka vuosi - toivotaan, että kulttuuria pidetään yllä tämän vuoden jälkeenkin.

Huomenna on viimeinen "virallinen" kulttuuritapahtuma, jossa esitetään videotaideteos. Kehotan kaikkia kaupungissa olevia ja kynnelle kykeneviä lähtemään vielä kerran katsomaan guldduuria (tämä ei ollut maksettu mainos :) )


kuva turku2011.fi
 
Turku2011.fi sivusto kuvailee tapahtumaa näin:

"Uudenvuodenaattona Kulma on vielä kerran valokeilassa, kun Kristiinankatu ykkösen ulkoseiniin heijastetaan näyttäviä visuaalisia illuusioita luova videotaideteos Unveil. Teos on kansainvälisen Eurocultured-katukulttuuriprojektin päätös.

Video mapping -tekniikalla tehty 3D-teos Unveil herättää jugendtalon rikkaat muodot eloon valoilla, väreillä ja erilaisilla liikkuvilla kuvioilla ja hahmoilla. Teoksen toteuttava kansainvälinen ryhmä United VJs on tehnyt vastaavalla tekniikalla projisointeja aiemmin muun muassa Brasiliassa, Unkarissa ja Englannissa. Videosta voi tutustua ryhmän viimeisimpään teokseen Envisions, joka esitettiin Illuminating York Festivaaleilla Englannissa 26.–29.10.2011.

Kymmenen minuuttia kestävä Unveil-teos esitetään uudenvuoden aattoiltana neljästi 
kello 18, 20, 22 ja 23.30.

Parhaat katselupaikat ovat Samppalinnan puolella, josta näkee koko rakennuksen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro kommenttis :)